Διεθνή επικαιρότητα

Αυστρία: Δημόσια συγνώμη από σεφ επειδή μαγείρεψε προστατευόμενο είδος ψαριού

Η δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας ORF αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μετά τον σάλο που ξέσπασε και την αγανάκτηση των αλιέων, επειδή έδειξε σε μια εκπομπή μαγειρικής να μαγειρεύουν ένα προστατευόμενο είδος ψαριού.

Αφού ενημερώθηκε από τηλεθεατές που γνώριζαν τη νομοθεσία, η διεύθυνση της τηλεόρασης παραδέχτηκε λίγες ημέρες αργότερα το λάθος αλλά αποδίδοντάς το στον σεφ που κλήθηκε να μαγειρέψει στο δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα.

«Είμαι φοβερά στεναχωρημένος με αυτό που συνέβη», εξήγησε σήμερα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο σεφ που εργάζεται σε ένα εστιατόριο της Κάτω Αυστρίας με θέα στον Δούναβη.

Όπως είπε, ζήτησε την τελευταία στιγμή από έναν φίλο του να του πάει ένα ψάρι για να ετοιμάσει τη συνταγή του μπροστά στις κάμερες.

Ο προμηθευτής του νόμιζε ότι το συγκεκριμένο είδος ψαριού, η πλατίτσα του Δούναβη, ήταν διαθέσιμο για ψάρεμα.

Στην πραγματικότητα όμως το ψάρι αυτό προστατεύεται από το 2002 επειδή είναι πολύ ευπαθές στην άνοδο της θερμοκρασίας του γλυκού νερού.

Η αιτία του λάθους ήταν ότι ο προμηθευτής μπέρδεψε το όνομα του ψαριού με ένα άλλο είδος, το οποίο δεν απειλείται.

Η ένωση αλιέων της περιοχής δεν ικανοποιήθηκε από τις εξηγήσεις και κατέθεσε μήνυση στις αρχές της εβδομάδας, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπός της, Γκρέγκορ Γκράφογκελ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button