Διεθνή επικαιρότητα

Αρχηγός του ουκρανικού στρατού: «Η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο παραμένει δύσκολη»

Τις δυσκολίες που υπάρχουν στο μέτωπο παραδέχθηκε ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στα ανατολικά. 

«Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα από το χωριό Ορλίβκα, δυτικά της Αβντίιβκα, αλλά η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο παραμένει δύσκολη», δήλωσε

Η Ορλίβκα βρίσκεται λιγότερο από δύο χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λαστότσκινε, η οποία κατελήφθη πρόσφατα από τις ρωσικές δυνάμεις. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την περασμένη εβδομάδα τη στρατηγική πόλη Αβντίιβκα της ανατολικής Ουκρανίας μετά από πολύμηνη επίθεση και πιέζουν πολλές άλλες περιοχές κατά μήκος της γραμμής του μετώπου, όπως αναφέρουν οι Ουκρανοί.

Ο στρατός της Ουκρανίας δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι αποσύρθηκε από δύο ακόμη χωριά κοντά στην Αβντίιβκα, χάνοντας κι άλλα εδάφη, καθώς η υποστήριξη από τους δυτικούς συμμάχους της εξαντλείται.

«Ο εχθρός συνεχίζει τις ενεργές επιθετικές ενέργειες σε πολλές περιοχές της γραμμής του μετώπου. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη στους τομείς Αβντίιβκα και Ζαπορίζια», δήλωσε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ακόμη αποκάλυψε είπε ότι ρωσικές μονάδες επίθεσης προσπαθούν να διασπάσουν την ουκρανική άμυνα και να καταλάβουν οικισμούς της περιοχής.

Ο Σίρσκι δήλωσε ότι ορισμένοι διοικητές είχαν αποκαλύψει ορισμένες ελλείψεις στην «επίγνωση της κατάστασης και την αξιολόγηση του εχθρού», οι οποίες επηρέασαν άμεσα τη βιωσιμότητα της άμυνας σε ορισμένες περιοχές. «Πήρα όλα τα μέτρα για να διορθώσω την κατάσταση στο έδαφος, με τη διάθεση πρόσθετων πυρομαχικών και υλικών πόρων, καθώς και των απαραίτητων αποθεμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ουκρανικός στρατός και ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι τα στρατεύματα στερούνται στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών που απαιτούνται για την απόκρουση των ρωσικών επιθέσεων λόγω της έλλειψης στρατιωτικής βοήθειας από τους δυτικούς συμμάχους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button