Διεθνή επικαιρότητα

Φρίκη στο Κολοράντο: Βρέθηκαν 200 πτώματα σε αποσύνθεση σε γραφεία τελετών

Αίσθηση προκαλεί η αποτρόπαια ανακάλυψη σε γραφείο τελετών στο Κολοράντο των ΗΠΑ, όπου εντοπίστηκαν περίπου 200 πτώματα, στοιβαγμένα και σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης.

Μάλιστα, μετά το περιστατικό, οι βουλευτές πρότειναν νομοσχέδιο για την αναθεώρηση των κανονισμών των γραφείων τελετών του Κολοράντο, που απέτυχαν να αποτρέψουν μια σειρά από αποτρόπαιες περιπτώσεις, όπως η πώληση ανθρώπινων μελών και ψεύτικων σταχτών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, πολλοί κάτοικοι έμαθαν ότι τα λείψανα των αγαπημένων τους προσώπων δεν βρίσκονταν στις στάχτες που σκόρπισαν τελετουργικά ή κρατούσαν για χρόνια, αλλά αντίθετα αποσυντέθηκαν σε ένα κτήριο ή σε μια περίπτωση στο πίσω μέρος μιας νεκροφόρας.

Πρόκειται για μια σοκαριστική υπόθεση, σε μια πολιτεία όπου οι διευθυντές γραφείων κηδειών δεν απαιτείται να έχουν αποφοιτήσει από το Λύκειο. Εάν το νομοσχέδιο περάσει, για την άδεια θα απαιτείται έλεγχος ιστορικού, πτυχίο στην επιστήμη των νεκροτομών, πέρασμα από εθνικές εξετάσεις και μαθητεία.

Πώς ανακαλύφθηκαν τα πτώματα

Μήνες μετά την τραγική αποκάλυψη, ήρθε να προστεθεί και η ανακάλυψη του πτώματος μίας γυναίκας, που είχε αφεθεί για μήνες μέσα σε μία νεκροφόρα, αυτό της Christina Rosales.

Όταν ο George Rosales, ο σύζυγος της εκλιπούσας, έμαθε ότι είχε παραλάβει τις στάχτες κάποιου άλλου, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου υπέρ του νομοσχεδίου: «Έκλαψα πολλές φορές γι’ αυτήν. Μετά από 18 μήνες νόμιζα ότι είχα τελειώσει με αυτό, αλλά άρχισαν όλα από την αρχή. Πιθανότατα δεν θα είχα μάθει για το πτώμα της γυναίκας μου αν δεν γινόταν η έξωση».

Eπιπλέον, όταν το FBI ανακοίνωσε στη Shelia Canfield-Jones ότι τα λείψανα της κόρης της ήταν μεταξύ των σχεδόν 200 που βρέθηκαν στην εγκατάσταση στο Κολοράντο, κάθισε με τους υπαλλήλους κρατώντας την τεφροδόχο με δυσπιστία. Η μητέρα αρνήθηκε να αποχωριστεί τις στάχτες που θεωρούσε ότι ήταν της κόρης της επί τέσσερα χρόνια.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button