Διεθνή επικαιρότητα

Γάλλος υπουργός: «Δάκτυλος» της Μόσχας η ψύχωση με τους κοριούς στο Παρίσι το περασμένο Φθινόπωρο

Γαλλικά «πυρά» στην Μόσχα για την ψύχωση με τους κοριούς που είχε σημειωθεί το προηγούμενο Φθινόπωρο στην χώρα που θα φιλοξενήσει φέτος το καλοκαίρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με δηλώσεις του ο Γάλλος υπουργός για τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις Ζαν-Νοέλ Μπαρό, έκανε λόγο για τεχνητή μεγέθυνση του θέματος των κοριών στα κρεβάτια, από την Ρωσία.

Ερωτηθείς από το κανάλι TF1 για τις απόπειρες αποσταθεροποίησης που φέρεται να πραγματοποιεί η Ρωσία στη Γαλλία, ο υπουργός επανήλθε σ’ αυτή την υπόθεση που είχε κάνει το γύρο του κόσμου.

«Η πολεμική με τους κοριούς στα κρεβάτια (…) είχε μεγεθυνθεί τεχνητά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από λογαριασμούς οι οποίοι αποδείχθηκε πως είναι ρωσικής έμπνευσης ή προέλευσης, και μάλιστα είχε δημιουργηθεί μια ψευδής σχέση ανάμεσα στην έλευση ουκρανών προσφύγων και στη διάδοση των κοριών», δήλωσε. Αυτή «μεγεθύνθηκε σε μεγάλη έκταση από λογαριασμούς που συνδέονται με το Κρεμλίνο».

Ερασιτεχνικές φωτογραφίες και βίντεο που επισήμαιναν την παρουσία αυτών των εντόμων, τα οποία τρέφονται με ανθρώπινο αίμα και υποτίθεται ότι είχαν εξαφανισθεί από την καθημερινή ζωή από το χρόνια του 1950, είχαν κατακλύσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επιστροφή αυτών των επιβλαβών εντόμων είχε πάρει διαστάσεις κρατικής υπόθεσης, μερικούς μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Επτά σχολικά ιδρύματα και τάξεις είχαν κλείσει, όμως οι περιπτώσεις που είχαν επισημανθεί, άλλη σε κάθισμα κινηματογράφου, άλλη σε κάθισμα τρένου, δεν είχαν αποδειχθεί όλες.

Σύμφωνα με τον Ζαν-Νοέλ Μπαρό, οι επιχειρήσεις κυβερνοεπιθέσεων και παραπληροφόρησης της Ρωσίας «άρχισαν να εντείνονται εδώ και δύο χρόνια, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία».

«Το γνωρίζουμε επειδή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δημιούργησε το 2021 μια υπηρεσία με την ονομασία Viginum, η αποστολή της οποίας είναι να εντοπίζει αυτούς τους ελιγμούς που έχουν στόχο να αποσταθεροποιηθεί η κοινή γνώμη στη Γαλλία και να εξασθενήσει η δημόσια υποστήριξη προς την Ουκρανία», υπενθύμισε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button