Διεθνή επικαιρότητα

Η Αρμενία αναγνώρισε επίσημα το παλαιστινιακό κράτος – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Η Αρμενία προστέθηκε την Παρασκευή (21/6) στον κατάλογο των χωρών που αναγνώρισαν επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης, το τελευταίο διάστημα.  

Αυτό έκανε γνωστό το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Σε διάφορες διεθνείς πλατφόρμες, έχουμε πάντα υποστηρίξει την ειρηνική και συνολική διευθέτηση του παλαιστινιακού ζητήματος και υποστηρίζουμε την αρχή των «δύο κρατών» για τη λύση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις νόμιμες προσδοκίες τους», αναφέρει μεταξύ άλλων το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Με βάση τα παραπάνω και επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στο διεθνές δίκαιο και τις αρχές της ισότητας, της κυριαρχίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, η Δημοκρατία της Αρμενίας αναγνωρίζει το κράτος της Παλαιστίνης», προστίθεται.

Την 28η Μαΐου, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία αναγνώρισαν επίσημα ένα παλαιστινιακό κράτος, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Ισραήλ ενώ ακολούθησε και η Σλοβενία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button