Τεχνολογία

Η Sony απολύει 900 εργαζόμενους στο τμήμα του PlayStation

Ο ηλεκτρονικός κολοσσός Sony ανακοίνωσε προ ημερών ότι θα περικόψει 900 θέσεις εργασίας, που αντιστοιχούν στο 8% του εργατικού δυναμικού στο τμήμα του PlayStation, παγκοσμίως.

Οι απολύσεις θα επηρεάσουν όλες τις περιοχές της Sony Interactive Entertainment, με το στούντιο ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών του Λονδίνου, υπεύθυνο για το δημοφιλές video game «Singstar» να κλείνει εντελώς.

«Πρόκειται για απίστευτα ταλαντούχους ανθρώπους που αποτέλεσαν μέρος της επιτυχίας μας και είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη συνεισφορά τους», έγραψε στη σχετική ανακοίνωση ο Jim Ryan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment.

«Ωστόσο, η βιομηχανία έχει αλλάξει πάρα πολύ και πρέπει να προετοιμαστούμε μελλοντικά για να προετοιμάσουμε την επιχείρηση για ό,τι έρχεται», σημείωσε.

Η μείωση του εργατικού δυναμικού ακολουθεί τη μείωση των προβλέψεων της εταιρείας για τις πωλήσεις του έτους και τη δήλωση της Naomi Matsuouka, ανώτερης αντιπροέδρου της Sony, ότι η κονσόλα PlayStation 5 πλησιάζει στο τέλος του κύκλου ζωής της.

5.500 απολύσεις σε δύο εβδομάδες

Ο Ryan είχε ήδη ανακοινώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο τα σχέδιά του να αποσυρθεί τον Μάρτιο από τη θέση του προέδρου της Sony Group Corporation. Ο Hiroki Totoki, γενικός διευθυντής λειτουργίας και οικονομικός διευθυντής, θα αναλάβει τα ηνία ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα έχει να αντιμετωπίσει έναν ολόκληρο τεχνολογικό τομέα που βρίσκεται σε αναταραχή, καθώς οι γίγαντες του κλάδου απέλυσαν 5.500 εργαζομένους μόνο μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του 2024.

Συγκεκριμένα, ο κλάδος των βιντεοπαιχνιδιών εμφανίζει αιμορραγία θέσεων εργασίας από το 2023 μέχρι και φέτος, με την Epic Games να περικόπτει 830 θέσεις εργασίας τον περασμένο Σεπτέμβριο και την Riot Games της Tencent να απολύει το 11% του εργατικού δυναμικού της τον Ιανουάριο.

«Έπρεπε να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να δούμε την επιχείρησή μας ολιστικά και να προχωρήσουμε μπροστά, εστιάζοντας στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας και στην παροχή των καλύτερων δυνατών εμπειριών για την κοινότητά μας», έγραψε ο Ράιαν στους εργαζόμενους.

Με πληροφορίες από: Sony to lay off 900 at PlayStation as tough times for the video games industry persist by Michael Nam, CNN

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button