Διεθνή επικαιρότητα

Ισπανία: «Απόβαση» αγροτών με 500 τρακτέρ στο κέντρο της Μαδρίτης

Τουλάχιστον 500 τρακτέρ υπολογίζεται ότι θα φθάσουν μέχρι το μεσημέρι στο κέντρο της Μαδρίτης στην Puerta de Alcalá και από εκεί οι αγρότες θα συνεχίσουν πεζή μέχρι έξω από το υπουργείο Γεωργίας στην πλατεία Ατότσα.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται από την ανεξάρτητη αγροτική οργάνωση Unión de Uniones και τα αιτήματα παραμένουν τα ίδια : δύσκολες συνθήκες διατήρησης της γεωργικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής, των μεγαλύτερων περιβαλλοντικών απαιτήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), της γραφειοκρατικής επιβάρυνσης και των εισαγωγών από τρίτες χώρες εκτός ΕΕ.

Τα τρακτέρ ξεκίνησαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, χθες Τρίτη από την Εξτρεμαδούρα, την Καστίγια Λα Μάντσα, την Αυτονομία της Βαλένθια και την Ανδαλουσία και αυτή την ώρα συνεχίζουν την πορεία τους και θα μπουν στη Μαδρίτη από πέντε διαφορετικές οδικές αρτηρίες όπως το Torrejón de la Calzada, Arganda del Rey, Robregordo, El Espinar (Σεγκόβια) και Guadalajara.

Οι τρεις βασικές αγροτικές οργανώσεις Asaja, COAG και UPA οι οποίες είναι και οι μόνες που βρίσκονται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση (και όχι η Unión de Uniones) πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σήμερα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας εκτός Μαδρίτης.

Με την σημερινή διαμαρτυρία που υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στις 3.30 μετά το μεσημέρι με την αποχώρηση των τρακτέρ από το κέντρο της Μαδρίτης, οι αγρότες επιχειρούν να κάνουν έντονη την παρουσία τους στην πρωτεύουσα.

Νέα διαμαρτυρία στις 26 Φεβρουαρίου

Στις 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί και μία ακόμα διαμαρτυρία στη Μαδρίτη , αυτή τη φορά από τα τρία επίσημα συνδικάτα , ημερομηνία συμβολική καθώς την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες.

Από τις 6 Φεβρουαρίου που ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα 51 συλλήψεις, 8.945 ταυτοποιήσεις και 3.189 καταγγελίες. Στην πλειοψηφία τους όμως όλες οι διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές και οι διοργανωτές συνεργάζονταν με την αστυνομία ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών.

Για σήμερα μέχρι το απόγευμα ο δήμαρχος της Μαδρίτης συνιστά στους πολίτες να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και όχι με τα Ι.Χ. οχήματα τους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button