Διεθνή επικαιρότητα

Κολέγιο του Κέιμπριτζ απολογείται επειδή κατηγόρησε Κινέζους φοιτητές για βρωμιές στις τουαλέτες

Ένα κολέγιο στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, ύστερα από ανάρτηση πινακίδων που έλεγαν στους φοιτητές να διατηρούν τις τουαλέτες καθαρές, οι οποίες ήταν γραμμένες μόνο στα μανδαρινικά κινέζικα.

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν αφού το προσωπικό καθαριότητας παρατήρησε ότι οι τουαλέτες στο Κολέγιο Homerton είχαν… τα χάλια τους μετά από συνάντηση συγκεκριμένης ομάδας Κινέζων φοιτητών, αναφέρει ο Independent.

Ο λόρδος Simon Woolley, διευθυντής του κολεγίου, ζήτησε «ανεπιφύλακτα συγγνώμη» από όλους τους φοιτητές και «ιδίως από τους φοιτητές κινεζικής καταγωγής» για το περιστατικό και συναντήθηκε με Κινέζους φοιτητές, ανώτερο προσωπικό και την Ένωση Φοιτητών.

Συγκεκριμένα, ο Λόρδος Woolley δήλωσε: «Ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη από όλους τους φοιτητές, και ιδίως από τους φοιτητές κινεζικής καταγωγής, για την προσβολή που προκλήθηκε. Θα εισαγάγω νέα πρωτόκολλα για να διασφαλίσω ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

Και πρόσθεσε: «Στο Homerton, θέλουμε να γιορτάζουμε την πλούσια ποικιλομορφία μας, καθώς βοηθά όλους τους μαθητές μας να έχουν την αίσθηση του ανήκειν, να ευδοκιμούν και να διαπρέπουν ακαδημαϊκά. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους φοιτητές της Κίνας και της Ανατολικής Ασίας για να τους γιορτάσουμε και να τους υποστηρίξουμε».

Ένα από τα νέα πρωτόκολλα που εισήγαγε ο διευθυντής του Homerton είναι ότι από εδώ και πέρα όλα τα μηνύματα του προσωπικού που αφορούν τους φοιτητές θα πρέπει να αναρτώνται ή να αποστέλλονται είτε μόνο στα αγγλικά, είτε σε επτά γλώσσες.

Το Κολέγιο Homerton ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1768 και είναι ένα από τα 31 κολέγια του Κέιμπριτζ, προσφέροντας όλα τα ακαδημαϊκά μαθήματα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button