Διεθνή επικαιρότητα

Μάστιγα το νοθευμένο αλκοόλ στην Ινδία – 47 νεκροί και πάνω από 150 στο νοσοκομείο

Τη ζωή τους από νοθευμένο αλκοόλ έχασαν τουλάχιστον 47 άτομα στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού της νότιας Ινδίας ενώ περισσότεροι από 100 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται. 

Από την Τετάρτη, πάνω από 150 άνθρωποι με εμετούς, στομαχικούς πόνους και διάρροια αναζήτησαν ιατρική βοήθεια αφού κατανάλωσαν αλκοολούχο ποτό που είχε αναμιχθεί με μεθανόλη στην επαρχία Καλακουρίτσι, σε απόσταση περίπου 250 χλμ από την Τσενάι, την πρωτεύουσα του κρατιδίου.

Το πρωί της Παρασκευής (21/6), 118 άνθρωποι εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της επαρχίας και γειτονικών περιοχών, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις ανθρώπους για πώληση παράνομου αλκοόλ και κατέσχεσε πάνω από 200 λίτρα του αλκοολούχου ποτού, δήλωσε σήμερα η πολιτειακή κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι είχε λάβει πειθαρχικά μέτρα σε βάρος 10 αξιωματούχων καθώς δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το περιστατικό.

Οι θάνατοι από το αλκοόλ που έχει παραχθεί παρανόμως είναι συχνό περιστατικό στην Ινδία, όπου πολλοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ποτά γνωστών εμπορικών σημάτων.

Η κυβέρνηση στο Ταμίλ Ναντού δήλωσε ότι λαμβάνει μέτρα για να ταυτοποιήσει αυτούς που εμπλέκονται στην παραγωγή μεθανόλης –ενός τοξικού χημικού που κανονικά προορίζεται για βιομηχανική χρήση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button