Διεθνή επικαιρότητα

Μαυρίκιος: Συναγερμός για επιδημία χολέρας σε κρουαζιερόπλοιο – Δεν το αφήνουν να δέσει

Ακινητοποιημένο ανοικτά του λιμανιού Πορτ Λουίς στο Μαυρίκιο είναι νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο καθώς οι Αρχές δεν του επιτρέπουν να δέσει λόγω φόβων για επιδημία χολέρας.  

Τουλάχιστον 15 άτομα στο πλοίο Norwegian Dawn βρίσκονται σε απομόνωση.

Οι Αρχές του Μαυρίκιου ανέφεραν ότι η απόφαση για να μην επιτραπεί ο ελιμενισμός για να αποφευχθεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Δείγματα έχουν ληφθεί προς έλεγχο την Κυριακή (25/2) με τα αποτελέσματα να αναμένονται να γίνουν γνωστά αύριο.

Σύμφωνα με την εταιρία στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο οι επιβάτες εμφάνισαν ελαφρά συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού στη Νότια Αφρική.

Ολλανδός επιβάτης δήλωσε στο BN DeStern ότι ο καπετάνιος τους ενημέρωσε ότι μπορεί να υπάρχει επιδημία χολέρας.

Επιδημίες χολέρας έχουν αναφερθεί στη νότια Αφρική τα τελευταία χρόνια με τη Ζάμπια να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα.

Από τον Ιανουάριο του 2023, τουλάχιστον 188.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από χολέρα σε επτά χώρες της νότιας Αφρικής, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

«Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών καθώς και της χώρας στο σύνολό της είναι ύψιστης σημασίας για τις αρχές», δήλωσε η Αρχή Λιμένων του Μαυρίκιου.

Το πλοίο έφτασε στον Μαυρίκιο το βράδυ του Σαββάτου (24/2), αφού έφτασε μια μέρα νωρίτερα, επειδή δεν είχε σταματήσει στο νησί Ρεϋνιόν.

Στο πλοίο επιβαίνουν 2.184 επιβάτες και 1.026 μέλη του πληρώματος. Περίπου 2.000 σχεδίαζαν να αποβιβαστούν στο Πορτ Λούις, ενώ άλλοι 2.000 αναμένεται να επιβιβαστούν την ίδια ώρα.

Όσοι επρόκειτο να αποβιβαστούν ή να συμμετάσχουν στην κρουαζιέρα θα το κάνουν τώρα στις 27 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Norwegian Cruise Line.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button