Τεχνολογία

Οι 8 συμβουλές της Google για πιο υγιή μπαταρία στο Android τηλέφωνό σας

Αν έχετε τηλέφωνο με λειτουργικό σύστημα Android, η Google προτείνει μερικούς εύκολους τρόπους για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Η επίδραση που θα έχουν στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας οι ακόλουθες οκτώ ρυθμίσεις που συνιστά η εταιρεία, θα διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο του τηλεφώνου σας – και τη δική σας χρήση. Είναι όμως μια καλή αρχή για να μειώσετε την καταπόνηση που υφίσταται η μπαταρία σας.

Οι 8 προτάσεις της Google

 1. Αφήστε την οθόνη σας να απενεργοποιηθεί νωρίτερα.
 2. Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης.
 3. Ρυθμίστε τη φωτεινότητα να αλλάζει αυτόματα.
 4. Απενεργοποιήστε τους ήχους ή τις δονήσεις του πληκτρολογίου.
 5. Περιορίστε τις εφαρμογές με υψηλή χρήση μπαταρίας.
 6. Ενεργοποιήστε την προσαρμοστική μπαταρία (adaptive battery)
 7. Διαγράψτε αχρησιμοποίητους λογαριασμούς.
 8. Ενεργοποιήστε το σκοτεινό θέμα.

Οι θέσεις αυτών των ρυθμίσεων ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο του Android τηλεφώνου σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πού βρίσκονται στη συσκευή σας.

…και 3 ακόμη

Υπάρχουν ακόμη τρεις τρόποι, σύμφωνα με τη Sun, για να βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε την μπαταρία σας. Όσο πιο υγιής παραμένει, τόσο καλύτερη θα είναι η φόρτιση με την πάροδο του χρόνου, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν σκοπεύετε να κρατήσετε το Android κινητό σας για μερικά χρόνια.

 1. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον φορτιστή που συνοδεύει το τηλέφωνό σας – ή τουλάχιστον φορτιστές από αξιόπιστες μάρκες που παρέχουν παρόμοια επίπεδα ισχύος.
 2. Φροντίστε να διατηρείτε το τηλέφωνό σας δροσερό. Αποφύγετε καταστάσεις στις οποίες μπορεί να υπερθερμανθεί, ειδικά όταν η μπαταρία σας είναι πλήρως φορτισμένη. Η μπαταρία αδειάζει πολύ πιο γρήγορα όταν είναι ζεστή, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείται, κάτι που μπορεί να της προκαλέσει ζημιά.
 3. Η Google συνιστά να φορτίζετε το κινητό σας «τόσο όσο χρειάζεστε κάθε φορά». Συγκεκριμένα, «δεν χρειάζεται να διδάσκετε στο τηλέφωνό σας τη χωρητικότητα της μπαταρίας σας πηγαίνοντας από την πλήρη φόρτιση στο μηδέν ή από το μηδέν στην γεμάτη μπαταρία. Σας συνιστούμε να αδειάζετε περιστασιακά την μπαταρία σας σε ποσοστό κάτω του 10% και στη συνέχεια να τη φορτίζετε πλήρως κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button