Διεθνή επικαιρότητα

Ουκρανία: Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones – Αναχαιτίστηκαν 38 – Στις φλόγες αποθήκη στο Κουρσκ

Συνεχίζει να μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία με τις δύο χώρες να πραγματοποιούν επιθέσεις μεταξύ άλλων και με drones.

Αποθήκη λιπαντικών και καυσίμων φλέγεται έπειτα από πλήγμα ουκρανικού drone, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ.

Την ίδια στιγμή η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα ανακοίνωσε την κατάρριψη 38 από τα 42 μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τα οποία στη διάρκεια της νύχτας εξαπέλυσαν επίθεση οι ρωσικές δυνάμεις στοχοθετώντας οκτώ περιφέρειες σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ρωσική επίθεση με drone σε ουκρανικές περιφέρειες τις τελευταίες πολλές εβδομάδες.

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι στο νότιο, στο κεντρικό, στο δυτικό και στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας καταρρίφθηκαν ιρανικής κατασκευής ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed.

Σε κάποιες περιοχές οι αντιαεροπορικές σειρήνες ηχούσαν για περισσότερο από δύο ώρες.

Τοπικοί αξιωματούχοι στην πόλη Σούμι της βορειοανατολικής Ουκρανίας ανέφεραν πολλά πλήγματα από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε διαφορετικά σημεία της, αλλά δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος των καταστροφών ή με τυχόν θύματα.

Στην περιφέρεια του Χαρκόβου καταστράφηκε από την επίθεση ένα σχολικό κτίριο, ενώ στο Ντνιπροπετρόφσκ επλήγη το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, είπαν περιφερειακοί αξιωματούχοι.

Στο ρωσικό έδαφος, σε βίντεο που ανέβασε στο Telegram ο τοπικός κυβερνήτης του Κουρσκ Ρομάν Στάροβοϊτ ανέφερε ότι δεν υπάρχει τραυματίας από την επίθεση στην αποθήκη και ότι φλέγεται μια δεξαμενή καυσίμων εντός της αποθήκης που βρίσκεται στην περιοχή Ζελεζνογκόρσκι, σε απόσταση περίπου 90 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα.

Ο Στάροβοϊτ είπε ότι οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών βρίσκονται στον τόπο της επίθεσης και ότι ο ίδιος θα ανακοινώσει αργότερα λεπτομέρειες.

Σε κανάλια του ρωσικού Telegram αναρτήθηκε ένα βίντεο που δείχνει μια μεγάλη φωτιά και ζημιές σε ένα διυλιστήριο πετρελαίου της περιοχής που φημίζεται για τα ορυχεία σιδήρου της. Το Reuters ωστόσο δεν ήταν σε θέση να διακριβώσει άμεσα την αξιοπιστία του βίντεο.

Επιθέσεις με ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν επανειλημμένως πλήξει ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου και άλλες ενεργειακές δομές τις τελευταίες εβδομάδες. Η περιφέρεια του Κουρσκ δέχεται συχνά επιθέσεις από την Ουκρανία από την αρχή της ρωσική εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι αρχές στις περιφέρειες της Ρωσίας Μπέλγκοροντ και Βορόνεζ, οι οποίες επίσης είναι συχνός στόχος επιθέσεων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν ότι και εκεί καταρρίφθηκαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και, σύμφωνα με το κανάλια Baza του Telegram, το οποίο πρόσκειται στις ρωσικές δυνάμεις επιβολής του νόμου, τα drone που καταρρίφθηκαν πάνω από το Βορόνεζ επιχειρούσαν να επιτεθούν σε στρατιωτική αεροπορική βάση και σε πετρελαιαποθήκη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button