Διεθνή επικαιρότητα

Παρίσι-«Ασπίδες»: Ο γαλλικός στρατός κατέρριψε τρία μαχητικά drone στον Κόλπο του Άντεν

Ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο και μαχητικά αεριωθούμενα κατέστρεψαν τέσσερα μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς την ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή «Ασπίδες» στον Κόλπο του Άντεν σήμερα, Σάββατο 9/3, ανακοίνωσε ο γαλλικός στρατός.

«Η EUNAVFOR ASPIDES έχει αμυντική εντολή, να προστατεύει τη ναυτιλία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο γαλλικός στρατός και συνεχίζει: «Οποιαδήποτε απάντηση θα έρχεται πάντα ως συνέπεια μιας επίθεσης και θα είναι απαραίτητη, ανάλογη και περιορισμένη στον διεθνή θαλάσσιο ή εναέριο χώρο.

Στις 9 Μαρτίου 2024, μεταξύ 04:00 και 07:00 (ώρα Τζιμπουτί), ένα γαλλικό αντιτορπιλικό EUNAVFOR ASPIDES εντόπισε 4 UAV που πετούσαν σε προφίλ επίθεσης από εδάφη που ελέγχονται από τους Χούθι. Τα drones αποτελούσαν άμεση απειλή για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας πάνω από τον Κόλπο του Άντεν και καταρρίφθηκαν».

«Αυτή η αμυντική ενέργεια συνέβαλε άμεσα στην προστασία του φορτηγού πλοίου True Confidence, υπό σημαία Μπαρμπέιντος, το οποίο επλήγη την 6η Μαρτίου και ρυμουλκείται, όπως και άλλων εμπορικών πλοίων που διαπλέουν την περιοχή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button