Διεθνή επικαιρότητα

Πρωθυπουργός Εσθονίας: Οι δηλώσεις Τραμπ για το ΝΑΤΟ πρέπει να μας αφυπνίσουν

Την ανάγκη αφύπνισης των συμμάχων του ΝΑΤΟ, εφιστά η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλας, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για ενδεχόμενη μη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σε πιθανή Ρωσική εισβολή σε χώρα της Νοτιοατλαντικής συμμαχίας.

Οι πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός υποψήφιος για την προεδρία Ντονάλντ Τραμπ, για το ΝΑΤΟ πρέπει να αφυπνίσουν τα μέλη του ΝΑΤΟ που δεν έχουν επενδύσει πολλά στην άμυνα, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλας.

«Νομίζω, ότι είπε ο υποψήφιος για την προεδρία στην Αμερική είναι επίσης κάτι που μπορεί να αφυπνίσει κάποιους από τους συμμάχους που δεν έχουν κάνει τόσα πολλά» είπε κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η Μέτσολα είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δαπανήσει περισσότερα για την άμυνα.

Η Μέτσολα προσέθεσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα «ανεξάρτητα από το ποιος θα ηγηθεί της επόμενης αμερικανικής κυβέρνησης (…) ότι είμαστε αρκετά ισχυροί για να μπορούμε να υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλον και ότι κάθε δήλωση αυτού του είδους πρέπει να αναγνωρίζεται με τον κίνδυνο που εγκυμονεί, αλλά και μια σταθερότητα από την πλευρά μας ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα».

Ο Τραμπ πρότεινε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να μην προστατεύσουν από μια πιθανή ρωσική εισβολή τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που δεν δαπανούν αρκετά για την άμυνα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button