Διεθνή επικαιρότητα

Πτήση MH370: Δέκα χρόνια μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση οικογένειες επιβατών απαιτούν απαντήσεις

Δέκα χρόνια μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines οι συγγενείς των θυμάτων συνεχίζουν να αναζητούν απαντήσεις την ώρα που η Αυστραλία πρόσφερε στήριξη στην κυβέρνηση της Μαλαισίας για να ξεκινήσει εκ νέου έρευνα.  

Το Boeing 777 της μαλαισιανής εταιρείας, που πραγματοποιούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες – από τους οποίους οι 153 ήταν Κινέζοι-, εξαφανίσθηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 8 Μαρτίου 2014.

Το αεροπλάνο δεν βρέθηκε ποτέ και η τύχη του αποτελεί ένα από τα μεγάλα μυστήρια της πολιτικής αεροπορίας.

Πατέρας ενός Κινέζου επιβάτη της πτήσης MH370, ο Λι Σους δήλωσε «αισιόδοξος».

«Είμαι σίγουρος ότι ο γιος μου είναι ζωντανός. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι», δήλωσε έπειτα από συνομιλίες με αντιπροσώπους της κινεζικής κυβέρνησης κοντά στο υπουργείο Εξωτερικών.

Δεκαπέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ο Λι Σους, συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια το απόγευμα σε μια πλατεία που βρίσκεται κοντά στην πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο, η πρόσβαση στην οποία είχε αποκλεισθεί από την αστυνομία για λόγους ασφαλείας.

Παρά τις πιο εκτεταμένες έρευνες που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία της αεροπορίας και οι οποίες διεξάγονταν επί χρόνια στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, έχουν βρεθεί μόνο μερικά θραύσματα του αεροπλάνου.

Θεωρίες συνωμοσίας

Η εξαφάνιση του αεροπλάνου αποτέλεσε για καιρό αντικείμενο πολλών θεωριών, από τις πιο αξιόπιστες μέχρι τις πιο απίστευτες, κυρίως αυτή που κάνει λόγο για μια εσκεμμένη ενέργεια του πιλότου Ζάχαρι Άχμαντ Σαχ, ενός έμπειρου επαγγελματία που ήταν τότε 53 ετών.

Δέκα χρόνια μετά, οι συγγενείς εξακολουθούν να ελπίζουν ότι κάποια μέρα θα πάρουν απαντήσεις.

«Ελπίζω ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορέσει να ξαναβρεί τους οικείους μας και να ανακαλύψει την αλήθεια για ό,τι συνέβη», δήλωσε ο Λι Σους. «Έχουν περάσει ήδη 10 χρόνια… Και τώρα; Τι συνέβη τελικά; Ήταν κάτι που έχει να κάνει με την πολιτική; Κάτι άλλο; Δεν ξέρουμε τίποτα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button