Διεθνή επικαιρότητα

Σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ – Αξιωματούχοι λένε πως σχετίζεται με τη Ρωσία

Άμεση έγκριση να ενημερωθεί το Κογκρέσο για ένα «εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα», που αφορά στην ασφάλεια των ΗΠΑ, ζητά από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, η Επιτροπή Θεμάτων Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν έκανε γνωστό πως έχει συγκλιθεί η «ειδική επιτροπή των οκτώ» που αποτελείται από κορυφαία στελέχη και των δύο παρατάξεων, τα οποία την Πέμπτη (15/2) θα ενημερωθούν από τον ίδιο αναλυτικά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ζήτησε προσωπικά μια συνάντηση με κορυφαίους νομοθέτες στις επιτροπές εθνικής ασφάλειας προτού ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τέρνερ προχωρήσει σε δημόσια ανακοίνωση.

Πρόκειται, σύμφωνα με πηγές, για ρωσική εμπλοκή σε κάποιο θέμα που θα φέρει αποσταθεροποίηση στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα την Τετάρτη (14/2), ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τέρνερ έστειλε στο Κογκρέσο μια επιστολή τονίζοντας πως το επείγον ζήτημα «σχετίζεται με μια αποσταθεροποιητική ξένη στρατιωτική ικανότητα».

Άκρως ανησυχητική στρατιωτική ικανότητα της Ρωσίας

Αμερικανός αξιωματούχος κάνει λόγο για «μια άκρως ανησυχητική και αποσταθεροποιητική» στρατιωτική ικανότητα της Ρωσίας «για την οποία ενημερωθήκαμε πρόσφατα», όπως μεταδίδει το CNNi.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του συνόλου των πολιτικών αντιπροσωπευτικών θεσμών των ΗΠΑ, ο Τέρνερ στην επιστολή του ενημέρωσε πως η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής ψήφισε στις 13 Φεβρουαρίου να καταστούν διαθέσιμες ορισμένες πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, κάλεσε τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει «όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτήν την απειλή».

CNNi / Natasha Bertrand, Katie Bo Lillis, Annie Grayer and Kevin Liptak: House Intel Chairman announces “serious national security threat” sources say it is related to Russia

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button