Διεθνή επικαιρότητα

Στο στόχαστρο των Χούθι η Ιταλία – «Απειλείται η ασφάλεια των πλοίων της»

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos δημοσίευσε συνέντευξη του αναπληρωτή επικεφαλής των Χούθι και του πρόεδρου του διοικητικού συμβουλίου του πρακτορείου ειδήσεων Saba, Nasr al-Din Amer, σχετικά με την είδηση του Ιταλικού πολεμικού πλοίου που κατέρριψε drone των Χούθι και της πρόσφατης έγκρησης της Ιταλικής Βουλής στην αποστολή Aspides στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σχετικά με την κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο στενό Bab al-Mandab, σχολίασε πως «δεν έπρεπε να είχε συμβεί».

«Δεν αποφασίσαμε να στοχεύσουμε τα πλοία της Ιταλίας, αλλά το γεγονός ότι σταμάτησε την επιχείρησή μας είναι απαράδεκτο. Η αποστολή να προστατεύσει ισραηλινά και αμερικανικά πλοία «απειλεί την ασφάλεια των πλοίων της (Ιταλίας) στο μέλλον».

Σύμφωνα με το Adnkronos «ο Αμέρ επιμένει ότι οι Χούθι δεν έχουν επιτεθεί σε ιταλικά πλοία, καλώντας τους να αποφεύγουν ύποπτες και ανακριβείς πληροφορίες».

«Δεν θέλουμε να στοχεύσουμε την Ιταλία ή άλλες χώρες», προσθέτει ο Αμέρ. «Στόχος μας είναι τα αμερικανικά, βρετανικά και ισραηλινά πλοία και εκείνα που κατευθύνονται προς τη σιωνιστική οντότητα».

Σχετικά με το ενδεχόμενο η Ιταλία να γίνει στόχος των στρατιωτικών επιχειρήσεων των Χούτι, ο Αμέρ απαντά στο Adnkronos «ας δούμε τις εξελίξεις και μετά θα αποφασίσουμε», προσθέτοντας όμως πως «εάν η Ιταλία σταματήσει ξανά μια από τις επιθέσεις μας, αυτό θα σήμαινε μεγαλύτερη εμπλοκή της στον πόλεμο εναντίον μας».

Τέλος, η συνέντευξη ολοκληρώνεται με τον Αμέρ να τονίζει πως «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος (για την εμπορική κίνηση) στην Ερυθρά Θάλασσα, εκτός από το ότι έχει στρατιωτικοποιηθεί από την Αμερική και τη Βρετανία».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button