Διεθνή επικαιρότητα

«Θα συνεχίσω να σας υπηρετώ»: Το πρώτο μήνυμα του Καρόλου μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Στο πρώτο του βιντεοσκοπημένο μήνυμα – το οποίο θα μεταδοθεί στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ ενώπιον 2.000 ατόμων – ο βασιλιάς Κάρολος, μετά τη διάγνωση με καρκίνο, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «θα συνεχίσω να σας υπηρετώ στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Sky News, o βασιλιάς Κάρολος, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί την Κοινοπολιτεία, επισημαίνοντας πως η πίστη του στις δυνατότητές της «παραμένει τόσο σίγουρη και ισχυρή όσο ποτέ».

Η οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα της Ουαλίας, θα παραστεί αυτοπροσώπως στη λειτουργία του Αβαείου του Γουέστμινστερ. Αντίθετα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας παραμένει στο σπίτι και αναρρώνει από την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Σημειώνεται ότι, ο βασιλιάς συνεχίζει προς το παρόν τα κρατικά του καθήκοντα από το σπίτι, ενώ λαμβάνει θεραπεία για τον καρκίνο.

Ο Κάρολος, ο οποίος μαγνητοσκόπησε το μήνυμα αυτό στο Κάστρο του Ουίνδσορ τον περασμένο μήνα, αναμένεται να επισημάνει ότι έχει «συγκινηθεί βαθύτατα» από τις «υπέροχα ευγενικές και στοχαστικές καλές ευχές» που έστειλε το κοινό.

Το μήνυμα του Καρόλου

«Έχοντας γιορτάσει πρόσφατα τα 75α γενέθλιά μου, ζεσταίνει την καρδιά μου να σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο η Κοινοπολιτεία υπήρξε σταθερή σε όλη μου τη ζωή – μια πολύτιμη πηγή δύναμη, έμπνευση και περηφάνια. Τις τελευταίες εβδομάδες, με συγκίνησαν βαθύτατα οι υπέροχες ευγενικές και στοχαστικές ευχές σας για την υγεία μου και, σε αντάλλαγμα, μπορώ μόνο να συνεχίσω να σας υπηρετώ, στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου, σε όλη την Κοινοπολιτεία. Η πίστη μου στις κοινές μας προσπάθειες και τις δυνατότητες των ανθρώπων μας παραμένει τόσο σίγουρη και ισχυρή όσο ποτέ. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία καθώς, μαζί, συνεχίζουμε αυτό το ζωτικής σημασίας ταξίδι» αναμένεται να πει ο βασιλιάς Κάρολος στο μήνυμά του.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button