Διεθνή επικαιρότητα

Ζητούν από τον Τραμπ να μην χρησιμοποιεί τραγούδια της Σινέντ Ο Κόνορ στις εκδηλώσεις του

Τον περασμένο μήνα, ο Ντόναλντ Τραμπ έπαιξε το Nothing Compares 2 U της Sinéad O’Connor σε μια προεκλογική του εκδήλωση στο Μέριλαντ. Οι διαχειριστές της περιουσίας της τραγουδίστριας δήλωσαν στο BBC ότι «δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Sinead θα είχε αηδιάσει, θα είχε πληγωθεί και προσβληθεί» από τη χρήση της μουσικής της.

Σε κοινή δήλωση που έγινε από τους διαχειριστές της περιουσίας της O’Connor και τη δισκογραφική της Chrysalis Records αναφέρεται: «Σε όλη της τη ζωή, είναι ευρέως γνωστό ότι η Sinéad O’Connor έζησε με έναν σκληρό ηθικό κώδικα που ορίζεται από την ειλικρίνεια, την καλοσύνη, τη δικαιοσύνη και την ευπρέπεια προς τους συνανθρώπους της».

«Με αγανάκτηση λοιπόν μάθαμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιεί την εμβληματική της παράσταση στο Nothing Compares 2 U στις πολιτικές συγκεντρώσεις του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Sinéad θα είχε αηδιάσει, πληγωθεί και προσβληθεί αν το έργο της παρερμηνευόταν με αυτόν τον τρόπο από κάποιον που η ίδια ανέφερε ως “βιβλικό διάβολο”» αναφέρει η κοινή δήλωση.

Και καταλήγει: «Ως φύλακες της κληρονομιάς της, απαιτούμε από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους συνεργάτες του να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη μουσική της αμέσως».

Άλλοι καλλιτέχνες που ζήτησαν από τον Τραμπ και την ομάδα του να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη μουσική τους είναι οι Rolling Stones, ο Johnny Marr των Smiths, η Adele, ο Steven Tyler των Aerosmith, η Rihanna, ο Neil Young και το Linkin Park.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button