Διεθνή επικαιρότητα

Μπήκε τελικά στο Γκίνες ο Γάλλος που έφτιαξε τον πύργο του Άιφελ από σπίρτα

Τελικά του απονεμήθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη δημιουργία της ψηλότερης κατασκευής με τη χρήση σπίρτων

Ο Ρισάρ Πλο δήλωσε ότι βρισκόταν σε ένα «συναισθηματικό τρενάκι του τρόμου» αυτή την εβδομάδα, αφού πέρασε 4.200 ώρες κατασκευάζοντας το μοντέλο του από περισσότερα από 706.000 σπίρτα και 23 κιλά κόλλα. «Για οκτώ χρόνια, πάντα πίστευα ότι έφτιαχνα την ψηλότερη κατασκευή από σπίρτα», είπε.

Ωστόσο, από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες του είπαν αρχικά ότι η κατασκευή ύψους 7,2 μέτρων δεν πληροί τις προϋποθέσεις, επειδή δεν είχε χρησιμοποιήσει σπίρτα που ήταν διαθέσιμα στο εμπόριο.

Ο Πλο ξεκίνησε χρησιμοποιώντας σπίρτα του εμπορίου, κόβοντας το κεφάλι του καθενός. Κουρασμένος από αυτή την κουραστική διαδικασία, ρώτησε τον κατασκευαστή αν μπορούσε να αγοράσει μόνο τα ξύλινα σπίρτα χωρίς το κεφάλι, με αποτέλεσμα ο Γκίνες να αρνηθεί το ρεκόρ του.

Ο Μαρκ Μακίνλει, διευθυντής στο Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που είμαστε σε θέση να το εγκρίνουμε … Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να παραδεχτούμε ότι ήμασταν λίγο υπερβολικά αυστηροί όσον αφορά το είδος των σπίρτων που απαιτούνται σε αυτή την προσπάθεια, και η προσπάθεια του Richard είναι πραγματικά επίσημα εκπληκτική».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button