Διεθνή επικαιρότητα

Χριστοδουλίδης: Σοβαρή κρίση στο μεταναστευτικό – Συνεχείς επαφές με φον ντερ Λάιεν

Υπάρχει σοβαρή κρίση στο μεταναστευτικό, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, συνομιλώντας με την πρόεδρο της Κομισιόν για το εν λόγω ζήτημα, αλλά και με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου. 

Μάλιστα, την Κυριακή θα συναντηθεί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε πριν την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου σήμερα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι υπάρχει καθημερινή σχεδόν είσοδος Σύρων από τον Λίβανο και ότι για το θέμα μίλησε χθες βράδυ με την φον ντερ Λάιεν, καθώς και ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών με την αρμόδια επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον.

«Συνομίλησα με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, την Κυριακή θα συναντηθώ εκ νέου με την πρόεδρο της Κομισιόν, ζητήσαμε συγκεκριμένα (πράγματα) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Λίβανος είναι χώρα που η ΕΕ ενισχύει οικονομικά τόσο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά και για τη διαχείριση των εσωτερικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα και αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ συμφωνήθηκαν και κάποιες ενέργειες με την πρόεδρο της Επιτροπής και την αρμόδια Επίτροπο τις επόμενες των ημερών», ανέφερε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button