Διεθνή επικαιρότητα

«Εισβολή» αγροτών στο κέντρο των Βρυξελλών – Επεισόδια και χημικά

Επεισόδια σημειώθηκαν από το πρωί της Δευτέρας (26/2) στις Βρυξέλλες, όπου διεξάγεται το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., όταν αγρότες εισέβαλαν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης.

Δεκάδες τρακτέρ με σημαίες και πανό έχουν παραταχθεί σε ουρές, εμποδίζοντας την κυκλοφορία στην πόλη.

«Γεωργία. Ως παιδί την ονειρεύεσαι, ως ενήλικας πεθαίνεις από αυτήν», φωνάζουν οι αγρότες.

Οι αγρότες επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε ένα βουνό από λάστιχα των αγροτικών τους οχημάτων μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η αστυνομία έφερε κανόνια νερού για να αποφευχθεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Ποια είναι τα αιτήματα των αγροτών

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων των αγροτών που, όπως οι ίδιοι λένε, δεν έχουν ακόμη εισακουστεί, είναι: δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, τέλος συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Ένταση στις Βρυξέλλες όπου έχουν μεταβεί αγρότες για να διαμαρτυρηθούνAP Photo/Nicolas Landemard

Σύμφωνα με εκπροσώπους βελγικών αγροτικών συνδικάτων, εκατοντάδες τρακτέρ αναμένεται να κατακλύσουν και σήμερα τις Βρυξέλλες, δεν αναμένεται πάντως να ξεπεράσουν τη συμμετοχή της 1ης Φεβρουαρίου. Οι βελγικές αρχές, από την πλευρά τους, προειδοποιούν τους κατοίκους της πρωτεύουσας για «μείζονα κυκλοφοριακά προβλήματα» και τους παροτρύνουν να μη χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο, να προτιμήσουν το μετρό για τις μετακινήσεις τους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button