Διεθνή επικαιρότητα

Επέστρεψε στην Κύπρο το πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια που προοριζόταν για τη Γάζα

Θαλάσσια νηοπομπή τροφίμων για τη Γάζα επέστρεψε στην Κύπρο την Τετάρτη μετά τον θάνατο εργαζομένων της World Central Kitchen (WCK) από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το βράδυ της Δευτέρας.

Ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε 240 τόνους τροφίμων, που προορίζονταν για τους κατοίκους του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα, επέστρεψε στη Λάρνακα της Κύπρου μετά τη φονική επίθεση, ρίχνοντας άγκυρα ακριβώς έξω από το λιμάνι. Ένα δεύτερο πλοίο, το Open Arms που ανήκει σε μια ισπανική ΜΚΟ που συνεργάζεται με την WCK, έφτασε νωρίτερα.

Η μη παραδοθείσα βοήθεια ήταν μέρος μιας αποστολής περίπου 340 τόνων που στάλθηκε στη Γάζα από την Κύπρο στις 30 Μαρτίου. Οι εργαζόμενοι στην ΜΚΟ που σκοτώθηκαν στη Γάζα είχαν μόλις ολοκληρώσει την εκφόρτωση 100 τόνων από μια φορτηγίδα, που είχε επίσης σταλεί από την Κύπρο.

Η WCK, που δραστηριοποιείται στη Γάζα από τον Οκτώβριο, έχει διακόψει τις επιχειρήσεις της στην περιοχή μετά την αιματηρή επίθεση και γύρισε τα πλοία βοήθειας πίσω στην Κύπρο.

Η ισπανική φιλανθρωπική οργάνωση Open Arms, η οποία διέθεσε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος για τις δύο αποστολές που διοργάνωσε η WCK, έβγαλε μια ομαδική φωτογραφία των ακτιβιστών που φορούσαν μπλουζάκια της WCK και αγκαλιάζονταν μεταξύ τους στην πλώρη του πλοίου κατά τη διάρκεια του πλου του προς την Κύπρο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button