Διεθνή επικαιρότητα

Eυρωεκλογές: Συγκίνηση στη Χειμάρρα στην ανακοίνωση υποψηφιότητας Μπελέρη με τη ΝΔ

Υποστηρικτές και φίλοι του Φρέντι Μπελέρη, που παρακολούθησαν στα γραφεία της Ομόνοιας Χειμάρρας την ανακοίνωση των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασαν τη χαρά τους για τον εκλεγμένο Βορειοηπειρώτη δήμαρχο, ο οποίος παραμένει στη φυλακή εδώ και 11 μήνες.

«Ευχαριστούμε πολύ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που έκανε στον τόπο μας, τη Χειμάρρα», ανέφεραν μεταξύ άλλων υποστηρικτές του Φρέντι Μπελέρη.

«Ειμαι πολυ συγκινημένη, σας ευχαριστούμε όλους, ο Φρέντι θα κάνει πάντα το καλύτερο για τον τόπο του και την πατρίδα», είπε η σύζυγος του Αντωνία, η οποία εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση εστίασης στη Χειμάρρα, σύμφωνα με το himara.gr.

Εκεί και ο πατέρας του, Πέτρος με τον αδελφό του και τους φίλους τους, που είπε συγκινημένος: «Ο Φρέντι αγωνίζεται εδώ και 30 χρόνια. Αποτελεί δικαίωση για μας και για εκείνον. Δεν μπορώ να χαρώ ακόμη μέχρι να τον δω να βγαίνει από τη φυλακή. Εχει ταλαιπωρηθεί πολύ μια ζωή».

«Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική»

Παράλληλα, ανακοίνωση από τις φυλακές του Φιέρι όπου κρατείται εδώ και 11 μήνες, αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στο Ωδείο Αθηνών, εξέδωσε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Φρέντι Μπελέρης.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του αλλά και τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που συμπαραστέκονται στον δύσκολο αγώνα του. Στο μήνυμά του ακόμη μια φορά πως η μάχη του δεν είναι προσωπική, καθώς αφορά το κράτος δικαίου στην Αλβανία και τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αγαπητοί συμπατριώτες μου,

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου προσέφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσω την ψήφο του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024. Τον ευχαριστώ για αυτό αλλά πρωτίστως τον ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξη που μου προσέφερε όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκομαι φυλακισμένος.

Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Τα αδέρφια μου που μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους.

Καλώ κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει τον Πρωθυπουργό που χτίζει με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button