Διεθνή επικαιρότητα

«Γυρίστε σπίτια σας»: Κάτοικοι πυρόπληκτης περιοχής στα Κανάρια Νησιά διαδηλώνουν κατά τουριστών

«Μέτωπο» κατά των τουριστών έχουν δημιουργήσει οι κάτοικοι των Κανάριων Νήσων, του τόπου που μετρά ακόμα τις πληγές του από τις πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού και που χρειάζεται αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη για να επουλωθούν. 

Μάλιστα, μια ομάδα ακτιβιστών στις νήσους της Τενερίφης έχει ανακοινώσει πως θα ξεκινήσει απεργία πείνας ενάντια στην κατασκευή δύο νέων ξενοδοχείων, την στιγμή που οι πολίτες πλέον κοιμούνται σε αυτοκίνητα και σπηλιές λόγω των υψηλών τιμών των ενοικίων.

Να σημειωθεί, δε, πως οι τοπικές Αρχές, είχαν σταματήσει τις εργασίες στα ξενοδοχεία αυτά λόγω περιβαλλοντικών παραβιάσεων, ωστόσο, όπως μεταδίδει το euronews, τα κατασκευαστικά έργα ξεκίνησαν ξανά.

«Εμείς ήμασταν πάντα πολύ φιλόξενοι στους τουρίστες. Αλλά θέλουμε βιώσιμο τουρισμό», δήλωσε ο Ρούμπεν Ζέρπα, μέλος της πρωτοβουλίας «Canaries Sold Out».

«Η Τενερίφη είναι ένα μικρό νησί με περιορισμένους πόρους. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι από κίνηση, υπάρχει πρόβλημα ύδρευσης και τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα».

Σε αυτοκίνητα και σπηλιές μένουν οι κάτοικοι

Ο Ζέρπα τόνισε επίσης πως οι ρυθμοί τουρισμού στην περιοχή έχουν οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των ενοικίων, καθιστώντας τα απρόσιτα για πολλούς κατοίκους της περιοχής.

«Έχω μισθό περίπου 900 ευρώ και μένω με την σύντροφό μου, αλλά το ενοίκιο είναι 800 ευρώ το μήνα. Αυτό συμβαίνει στην περιοχή Santa Cruz, που δεν είναι καν ένα από τα πιο ακριβά μέρη του νησιού», είπε.

Ψεύτικες απαγορευτικές αφίσες

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τους τουρίστες να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα μέρη έχουν τοποθετήσει ψεύτικες αφίσες και αυτοκόλλητα «κλειστά στο κοινό».

Οι πινακίδες «Μην μπείτε» (do not enter) τοποθετήθηκαν εμφανίστηκαν κοντά σε δημοφιλή σημεία, ενώ σε ορισμένες περιοχές τοποθέτησαν και αλυσίδες.

«Είναι καιρός να μποϊκοτάρουμε, με τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, την τουριστική δραστηριότητα που μας διώχνει από τη γη μας», έγραψαν ακτιβιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κοντά σε άλλα δημοφιλή αξιοθέατα, έχουν εμφανιστεί γκράφιτι κατά του τουρισμού που γράφουν «My misery your paradise» και «Tourist go home».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button