Διεθνή επικαιρότητα

Η «σκιώδης» προσπάθεια Σούνακ να παρέμβει στην επιλογή διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου

Στην επιλογή του νέου διευθυντή του Βρετανικού Μουσείο προσπάθησε παρατύπως να επέμβει ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Guardian.

Μάλιστα, αυτή η προσπάθεια οδήγησε σε μετωπική σύγκρουση του Τζορτζ Όσμπορν με την Ντάουνινγκ Στριτ, με τον πρόεδρο του μουσείου να απορρίπτει την απαίτηση να μπορεί ο Σούνακ να επιλέξει υποψήφιο από τη λίστα των υποψηφίων.

Σύμφωνα με πηγές του Guardian, τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην επιτροπή που κλήθηκε να επιλέξει τον νέο διευθυντή φέρεται να είχαν λάβει εντολή από το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ να δώσουν στον Σούνακ δύο υποψήφια ονόματα, από τα οποία ο ίδιος ή στενός συνεργάτης του θα επέλεγε τον νέο διευθυντή.

Ο Όσμπορν φέρεται να απέρριψε το αίτημα αυτό το οποίο αντίκειται στον κανονισμό. Να σημειωθεί πως, ο πρωθυπουργός απλώς ενημερώνεται για την επιλογή της επιτροπής προκειμένου να την επικυρώσει και δεν την καθοδηγεί.

Το μουσείο, το οποίο εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του τα Γλυπτά του Παρθενώνα, διόρισε νέο διευθυντή στα τέλη Μάρτη τον επικεφαλής της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων, Νίκολας Κάλιναν, στη «σκιά» του σκανδάλου κλοπής 1.800 αντικειμένων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button