Διεθνή επικαιρότητα

Η Τεξανή που έχει γυρίσει τον κόσμο για να δει κάθε ηλιακή έκλειψη από το 1998

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει μια Τεξανή, για να θαυμάσει όλες τις ηλιακές εκλείψεις που έχουν σημειωθεί από το 1998 μέχρι και σήμερα.

Πρόκειται για την 63χρονη, Λετίσια Φερέρ, η οποία θα παρακολουθήσει την 21η ολική έκλειψη Ηλίου την Δευτέρα (6/4).

Αυτή τη φορά όμως, δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψει καθώς, το σπίτι της στην κομητεία του Ντάλας βρίσκεται στο μονοπάτι της έκλειψης, δηλαδή είναι σε μια από τις περιοχές όπου θα είναι ορατό το εντυπωσιακό φαινόμενο

«Η ζωή μου μετριέται σε εκλείψεις», λέει η Φερέρ που παραδέχεται ότι είναι «εθισμένη» με την αίσθηση ότι γίνεται «ένα με το σύμπαν» για λίγες στιγμές. «Και φυσικά, ακολουθεί ο σχεδιασμός για την επόμενη έκλειψη», συμπληρώνει.

Η Τεξανή βάζει στην άκρη χρήματα για τα ταξίδια και παίρνει άδεια από την εργασία της για να παρατηρήσει ηλιακές εκλείψεις.

«Βρέθηκα στην Ευρώπη για μία (έκλειψη). Έχω πάει στην Αφρική δύο φορές. Έχω πάει στην Αυστραλία τρεις φορές. Έχω πάει στην Ανταρκτική δύο φορές. Έχω πάει στην Ασία τρεις φορές, νομίζω συμπεριλαμβάνεται και η Ινδονησία. Α, και σε μερικούς ωκεανούς… Είχαμε βρεθεί στη μέση του Ατλαντικού και του Ειρηνικού», αφηγείται η 63χρονη.

Φιλοδοξεί να έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει 50 ηλιακές εκλείψεις μέχρι να πεθάνει. Για να το πετύχει αυτό, η Λετίσια Φερέρ έχει υπολογίσει ότι πρέπει να φτάσει σε ηλικία 103 ετών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button