Διεθνή επικαιρότητα

Ιράν: Εκρήξεις σε κεντρικό αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου

Ζημιές στον κεντρικό αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο από το νότιο προς το βόρειο Ιράν προκάλεσαν δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 13/02, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, κάνοντας λόγο για πράξη «δολιοφθοράς και τρομοκρατίας».

«Αυτή η πράξη δολιοφθοράς και τρομοκρατίας πραγματοποιήθηκε περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης στο εθνικό δίκτυο αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου σε δύο επαρχίες της χώρας», επεσήμανε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Τζαβάντ Ουουζί μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

«Αναμέναμε τέτοιες πράξεις δολιοφθοράς γύρω στην επέτειο της Ιρανικής Επανάστασης (11 Φεβρουαρίου) και γρήγορα αλλάξαμε τις ρυθμίσεις του δικτύου μεταφοράς για να εμποδίσουμε τον στόχο του εχθρού να προκαλέσει διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου σε μεγάλες επαρχίες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όμως, όπως τόνισε ο Οουζί, διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου έχουν σημειωθεί μόνο σε μερικά χωριά, ενώ πρόσθεσε ότι θα αποκατασταθούν μέσα στην ημέρα.

Οι επαρχίες Φαρς, Ισφαχάν, Σαχαρμαχάλ και Μπαχτιαρί τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.

Προς το παρόν κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις εκρήξεις.

Το Ιράν έχει κατηγορήσει επανειλημμένα πράκτορες του Ισραήλ -ορκισμένο εχθρό της Τεχεράνης- ότι έχουν πραγματοποιήσει πράξεις δολιοφθοράς εναντίον υποδομών της χώρας. Εξάλλου την ευθύνη για επιθέσεις έχουν αναλάβει και ομάδες αυτονομιστών σε μεθοριακές περιοχές του δυτικού και του νότιου Ιράν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button