Διεθνή επικαιρότητα

Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις μπήκαν στο υπό πολιορκία νοσοκομείο Νάσσερ στη Γάζα

Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις έχουν εισέλθει μέσα στο νοσοκομείο Νάσσερ το οποίο είναι υπό πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού η επιχείρηση είναι ακριβείας και περιορισμένη με στόχο μαχητές της Χαμάς που κρύβονται σε αυτό. Επίσης οι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι μέσα στο νοσοκομείο υπάρχουν σοροί ομήρων.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται μία ημέρα αφότου ο ισραηλινός στρατός διέταξε χιλιάδες Παλαιστίνιους που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο νοσοκομείο να το εγκαταλείψουν.

Το νοσοκομείο είναι το μεγαλύτερο στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Καταγγελίες γιατρών για πυρά από ελεύθερους σκοπευτές

Νωρίτερα γιατροί στη νότια Γάζα υποστήριξαν ότι ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν αρκετούς ανθρώπους καθώς προσπαθούσαν να φύγουν από το ιατρικό συγκρότημα Νάσσερ τις τελευταίες ημέρες.

Το νοσοκομείο στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς είναι η μεγαλύτερη εναπομείνασα λειτουργούσα ιατρική εγκατάσταση στη Γάζα, αλλά εδώ και εβδομάδες βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συνεχιζόμενης ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης στην περιοχή.

Ένας τραυματιοχειρουργός του νοσοκομείου δήλωσε στο CNNi ότι είδε τουλάχιστον δύο ανθρώπους να σκοτώνονται από ελεύθερους σκοπευτές την Τρίτη (13/2), ενώ άλλοι πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν.

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε το προσωπικό του νοσοκομείου, τους ασθενείς και εκατοντάδες εκτοπισμένους που βρίσκουν καταφύγιο μέσα στο ιατρικό συγκρότημα να εκκενώσουν το χώρο και δήλωσε ότι “άνοιξε μια ασφαλή διαδρομή” για να φύγουν οι πολίτες.

Αλλά τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι που προσπαθούσαν να διαφύγουν κατά μήκος της διαδρομής δέχθηκαν πυρά την Τρίτη, δήλωσε ο χειρουργός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί για λόγους ασφαλείας.

Μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με τον χειρουργό, ήταν ένα 16χρονο αγόρι που πυροβολήθηκε με τέσσερις σφαίρες στην πύλη του νοσοκομείου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button