Διεθνή επικαιρότητα

Ιταλία: Οι αγρότες έκαναν πίσω και στέλνουν τέσσερα τρακτέρ στο κέντρο της Ρώμης

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης, οι Ιταλοί αγρότες που ανήκουν στη συντονιστική ομάδα «Αγροτική Απελευθέρωση» (Riscatto Agricolo) έκαναν γνωστό ότι το πρωί της Παρασκευής, στο κέντρο της Ρώμης πρόκειται να φτάσουν, τελικά, μόνον τέσσερα τρακτέρ με άλλους τόσους αγρότες, αλλά χωρίς τη μαζική διαδήλωση 1.500 συναδέλφων τους, όπως είχε προγραμματιστεί.

Η απόφαση ελήφθη σε συνάντηση με τους υπεύθυνους της ιταλικής αστυνομίας.

«Τα τρακτέρ δείχνουν ότι η διαμαρτυρία μας δεν τελείωσε», θα παραμείνουμε, με τα μέσα μας, κατά μήκος περιφερειακών δρόμων και αυτοκινητοδρόμων για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη, αλλά δεν θέλουμε να τεθεί σε κίνδυνο η μεγάλη στήριξη που μέχρι σήμερα μάς πρόσφεραν οι Ιταλοί πολίτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι αγρότες, παράλληλα, ζητούν και πάλι συνάντηση άμεσα με τον υπουργό Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα και την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

Μένει να διαπιστωθεί αν το σύνολο των αγροτών που, τις τελευταίες εβδομάδες έχει πάρει μέρος στις διάφορες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, θα ακολουθήσει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ο ιταλικός Τύπος, πάντως, γράφει ότι για την ερχόμενη εβδομάδα σχεδιάζεται νέα κινητοποίηση στο κέντρο της Ρώμης με πιθανή συμμετοχή αγροτών αλλά και αλιέων, οδηγών φορτηγών και ελεύθερων επαγγελματιών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button