Διεθνή επικαιρότητα

Μιλάνο: Yπό δικαστική διαχείριση η Giorgio Armani Operations – Παράνομοι εργαζόμενοι, καμία υγιεινή

Mε απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου, η εταιρεία Giorgio Armani Operations, η οποία σχεδιάζει ενδύματα και αξεσουάρ, ετέθη υπό προσωρινή δικαστική διαχείρηση.

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, η απόφαση ελήφθη έπειτα από έρευνα των εισαγγελέων και των καραμπινιέρων του Μιλάνου, η οποία αφορά την ανάθεση εργολαβιών σε εταιρίες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και φέρονται να χρησιμοποίησαν εργαζόμενους, οι οποίοι δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στην χώρα.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για προληπτικό και όχι «τιμωρητικό» μέτρο.

Πρακτικά, για διάστημα ενός έτους, το δικαστήριο θα ορίσει έναν ειδικό ο οποίος θα πλαισιώσει την διοίκηση της εταιρίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Giorgio Armani Operations «δεν κατάφερε να περιορίσει και να αποτρέψει φαινόμενα εργασιακής εκμετάλλευσης» διότι «δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα, προς εξακρίβωση των συνθηκών απασχόλησης και της τεχνικής ικανότητας των εταιριών που ανέλαβαν τις εργολαβίες διευκολύνοντας, λόγω αμέλειας, άτομα που φέρονται να ευθύνονται για φαινόμενα οργανωμένης εκμετάλλευσης εργαζομένων».

Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας

H έρευνα αφορά, μεταξύ των άλλων, την παραγωγή μέρους της φετινής συλλογής ενδυμάτων και αξεσουάρ. Η εισαγγελία του Μιλάνου θεωρεί, τέλος, ότι «δεν έτυχαν σεβασμού οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας ούτε επίσης οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Απαράδεκτη υγιεινή και εκμετάλλευση Κινέζων εργαζομένων χωρίς χαρτιά και συμβάσεις εργασίας εντόπισαν οι ιταλικές αρχές σε έφοδο σε εργαστήρια επεξεργασίας δέρματος για λογαριασμό της Giorgio Armani έξω από το Μιλάνο

Italian Carabinieri Via AP

Italian Carabinieri Via AP

Italy Giorgio Armani CARABINIERI EFODOS MILANO

Screen grab από βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Καραμπινιέροι, μετά από έφοδο σε εργαστήρια επεξεργασίας δέρματος για λογαριασμό της Giorgio Armani έξω από το Μιλάνο- Απαράδεκτη υγιεινή και εκμετάλλευση Κινέζων εργαζομένων χωρίς χαρτιά και συμβάσεις εργασίας εντόπισαν οι ιταλικές αρχές

Italian Carabinieri Via AP

Τι απαντά η εταιρεία

«Θα συνεργαστούμε με τις αρμόδιες αρχές, με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια», υπογραμμίζει η Giorgio Armani Operations.

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι με απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου, η Giorgio Armani Operations -υπεύθυνη για τον σχεδιασμό ενδυμάτων και αξεσουάρ- ετέθη σε δικαστική διαχείριση, σε επίσημη ανακοίνωσή της, η συγκεκριμένη ιταλική εταιρία υπογραμμίζει:

«Λάβαμε γνώση του προληπτικού μέτρου που ελήφθη από το δικαστήριο του Μιλάνου, σε ό,τι αφορά την εταιρία Giorgio Armani Operations.

H εταιρία εφαρμόζει ανέκαθεν μέτρα ελέγχου και πρόληψης με στόχο να περιορίσουν στο ελάχιστο παραβιάσεις του νόμου στην αλυσίδα παροχής προϊόντων. Η Giorgio Armani Operations θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές, με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια, ώστε να ξακαθαρίσει την θέση της ως προς την όλη αυτή υπόθεση».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button