Διεθνή επικαιρότητα

Νέο πλήγμα για την Boeing: Εντοπίστηκαν κατασκευαστικά λάθη σε αεροσκάφη στο στάδιο παραγωγής

Ένα ακόμη πλήγμα δέχθηκε η αξιοπιστία της Boeing καθώς εντοπίσθηκαν κατασκευαστικά λάθη σε αεροπλάνα 737 Max  όσο αυτά βρίσκονταν ακόμη στο στάδιο της παραγωγής.

Συγκεκριμένα, υπάλληλος της Spirit AeroSystems, η οποία δημιουργεί την άτρακτο των αεροπλάνων για τα αεροσκάφη ενημέρωσε τον προϊστάμενό του για κάποιες τρύπες που δεν είχαν ανοιχθεί με ακρίβεια.

Μέχρι την Παρασκευή (2/2), οι λανθασμένα διανοιγμένες οπές είχαν βρεθεί σε 22 ατράκτους από τις 47 που είχαν επιθεωρηθεί μέχρι τότε, κατανεμημένες μεταξύ της Boeing και της Spirit, και ενδέχεται να υπάρχουν σε ορισμένα 737 που βρίσκονται σε λειτουργία, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η εταιρία βρίσκεται ήδη σε δύσκολη θέση και την αλυσίδα παραγωγής της να έχει μπει στο μικροσκόπιο μετά από την αποκόλληση μέρος της ατράκτου έπεσε από ένα αεροπλάνο της Alaska Airlines τον περασμένο μήνα. Ένα πάνελ που έκλεινε μια αχρησιμοποίητη τρύπα πόρτας αποκολλήθηκε λίγο μετά την απογείωση, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να γυρίσει πίσω στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, αν και δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

Πριν από το τελευταίο περιστατικό, η Boeing προσπαθούσε να αυξήσει την παραγωγή του 737 Max μετά από χρόνια στασιμότητας, όταν δύο αεροπλάνα συνετρίβησαν λόγω σχεδιαστικών ελαττωμάτων. Το μοντέλο καθηλώθηκε για σχεδόν δύο χρόνια μετά τον θάνατο 346 ανθρώπων στην πτήση 610 της Lion Air τον Οκτώβριο του 2018 και στην πτήση 302 της Ethiopian Airlines τον Μάρτιο του 2019.

Αποκαλυπτική της ανησυχίας που έχει προκαλέσει στην αεροπορική βιομηχανία είναι η δήλωση του Τιμ Κλαρκ, επικεφαλής της Emirates Airlines, που ζήτησε σημαντικές αλλαγές στην Boeing. Σε συνέντευξή του στους Financial Times την Κυριακή (4/2), δήλωσε ότι η Boeing βρίσκεται στο «σαλόνι της τελευταίας ευκαιρίας» μετά από μια «προοδευτική χειροτέρευση» των προτύπων.

Τα αεροσκάφη δεν είχαν ακόμη παραδοθεί και η ανακάλυψη του κατασκευαστικού προβλήματος ίσως προκαλέσει καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της παραγωγής τους

«Αυτός είναι ο μόνος δρόμος δεδομένης της δέσμευσης όλων μας να παραδίδουμε τέλεια αεροπλάνα κάθε φορά», ανέφερε ο Ππρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing, Σταν Στιλ, σε χθεσινό (04/02) υπόμνημα προς το προσωπικό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button