Διεθνή επικαιρότητα

Ντέιβιντ Λιντς: Δημιούργησε εγκατάσταση στην έκθεση επίπλων Salone del Mobile στο Μιλάνο

Ο διάσημος σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λιντς συμμετείχε φέτος στην εμπορική έκθεση επίπλων στο Μιλάνο – Salone del Mobile.

Ο Ντέιβιντ Λιντς προσκλήθηκε να δημιουργήσει μια εγκατάσταση μέσα στις αίθουσες της έκθεσης για να μεταφέρει τους επισκέπτες σε μια άλλη διάσταση.

«Θυμήθηκα ότι πήγα να δω τον Λιντς για το βραβείο συνολικής προσφοφάς όταν διετέλεσα διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης και τον βρήκα στο εργαστήριό του να σχεδιάζει ένα έπιπλο» είπε ο επιμελητής της εγκατάστασης, Αντόνιο Μόντα.

«Μου κίνησε το ενδιαφέρον πραγματικά. Ανακάλυψα ότι αυτό είναι κάτι που κάνει, το οποίο είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό χόμπι, είναι κάτι στο οποίο πιστεύει» τόνισε.

Ο Λιντς συμφώνησε να συμμετάσχει στην έκθεση και υλοποίησε την ιδέα του “A Thinking Room” – μια εγκατάσταση, στην οποία δύο πανομοιότυποι χώροι αντικατοπτρίζονται ο ένας στον άλλον με στόχο τη δημιουργία ενός τόπου περισυλλογής μέσα στο χάος της έκθεσης επίπλων.

Σε όλη την εγκατάσταση χρησιμοποιήθηκαν μόνο τέσσερα χρώματα: κόκκινο, μαύρο, μπλε και χρυσό. Ο επιμελητής ανέφερε ότι οι εσωτερικοί χώροι κρύβονται πίσω από μια μπλε κουρτίνα.

Το πάθος του Λιντς για την ξυλουργική και την κατασκευή επίπλων είναι εμφανές (αν και δεν κατασκεύασε μόνος του τα συγκεκριμένα, αλλά συνεργάστηκε με καλλιτέχνες στο Piccolo Teatro di Milano.

Στο κέντρο του δωματίου είναι μια τεράστια ξύλινη καρέκλα εφοδιασμένη με χαρτί και μπογιές πάνω στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν και να ζωγραφίσουν.

«Τα σκηνικά, και επομένως και τα έπιπλα, αποκτούν ζωή με τον Λιντς – δεν είναι απλώς ένα φόντο ή ένα αντικείμενο. Έχουν τη δική τους προσωπικότητα» πρόσθεσε ο Μόντα.

Η εγκατάσταση «A.Thinking Room» παρουσιάστηκε στο Salone del Mobile την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ντιζάιν του Μιλάνου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button