Διεθνή επικαιρότητα

Ο Ίλον Μασκ μήνυσε τον Άλτμαν της OpenAI: «Στοχεύουν στο κέρδος, όχι στο καλό της ανθρωπότητας»

Μήνυση κατά της OpenAI της εταιρίας πίσω από το ChatGPT, και του διευθύνοντα συμβούλου της, Σαμ Άλτμαν κατέθεσε ο Ίλον Μασκ, καθώς όπως, υποστηρίζει, εγκατέλειψαν την αρχική αποστολή της εταιρείας να αναπτύξει τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος της ανθρωπότητας και όχι του κέρδους.

Η μήνυση, όπως αναφέρει το αποκαλύπτει το Reuters που κατατέθηκε αργά την Πέμπτη (29/2) αναφέρει ότι ο Άλτμαν και ο συνιδρυτής της OpenAI Γκρεγκ Μπρόκμαν προσέγγισαν αρχικά τον Έλον Μασκ για να δημιουργήσουν μια μη κερδοσκοπική εταιρεία ανοικτού κώδικα.

Ο στόχος της εταιρείας που υποστηρίζεται από τη Microsoft παραβιάζει αυτό το συμβόλαιο, ανέφεραν οι δικηγόροι του Μασκ στην αγωγή που κατατέθηκε στο Σαν Φρανσίσκο. Πρόσθεσαν ότι η εταιρεία είχε κρατήσει τον σχεδιασμό του GPT-4, του πιο προηγμένου μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης της, «μυστικό».

Ο Μασκ ήταν συνιδρυτής της OpenAI το 2015, αλλά αποχώρησε από το διοικητικό της συμβούλιο το 2018. Διευθύνει επίσης την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla και την εταιρεία κατασκευής πυραύλων SpaceX και αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο του 2022.

Πέρυσι ο επιχειρηματίας Άλτμαν απολύθηκε από το πρώην διοικητικό συμβούλιο της OpenAI, το οποίο δήλωσε ότι προσπαθούσε να υπερασπιστεί την αποστολή της εταιρείας να αναπτύξει τεχνητή νοημοσύνη που θα ωφελήσει την ανθρωπότητα. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Άλτμαν επέστρεψε στην εταιρεία με ένα νέο αρχικό διοικητικό συμβούλιο.

H OpenAI σχεδιάζει να ορίσει νέα μέλη διοικητικού συμβουλίου μέσα στο Μάρτιο σύμφωνα με την Washington Post.

Το ChatGPT, το chatbot της OpenAI, έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή λογισμικού στον κόσμο μέσα σε έξι μήνες από τότε που εμφανίστηκε τον Νοέμβριο του 2022.

Επίσης οδήγησε στο λανσάρισμα ανταγωνιστικών chatbots από τη Microsoft, την Alphabet και μια πληθώρα άλλων επιχειρήσεων που κατάφεραν να εξασφαλίσουν δισεκατομμύρια σε χρηματοδότηση.

Από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του, το ChatGPT έχει υιοθετηθεί από εταιρείες για ένα ευρύ φάσμα εργασιών, από την περίληψη εγγράφων έως τη συγγραφή κώδικα υπολογιστή, πυροδοτώντας έναν αγώνα δρόμου μεταξύ των εταιρειών μεγάλης τεχνολογίας για να λανσάρουν τις δικές τους προσφορές βασισμένες στη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button