Διεθνή επικαιρότητα

Ωμή βία από τους μαχητές της Χαμάς στις Ισραηλινές ομήρους

Φρίκη προκαλούν οι εικόνες που καταγράφονται σε νέο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, όπου πέντε γυναίκες από το Ισραήλ, οι οποίες κρατούνται όμηροι της Χαμάς εδώ και 8 μήνες, όταν και της απήγαγαν από τη βάση Nahal Oz, φέρονται να κακοποιούνται από τρομοκράτες.

Το βίντεο καταγράφηκε από τις κάμερες σώματος των ενόπλων της Χαμάς και έχει διάρκεια 3:10 λεπτά. Το βίντεο που έχει ιδιαίτερα σκληρά πλάνα, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Φόρουμ Ομήρων και Εξαφανισμένων Οικογενειών.

Το φόρουμ δήλωσε ότι η απόφαση για τη δημοσιοποίηση του βίντεο ελήφθη από τις οικογένειες των πέντε γυναικών στρατιωτών που παραμένουν όμηροι στη Γάζα: Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniela Gilboa και Naama Levy.

Από τις συνολικά επτά γυναίκες του ισραηλινού στρατού που απήχθησαν ζωντανές από τη βάση, η Όρι Μεγκέντις διασώθηκε από τον IDF τον Οκτώβριο, ενώ η Νόα Μαρτσιάνο σκοτώθηκε από τη Χαμάς στη διάρκεια της ομηρίας της. Το σώμα της ανασύρθηκε από τους IDF τον Νοέμβριο και επέστρεψε για ταφή στο Ισραήλ.

«Κοιτάξτε τους στα μάτια», είπε το Φόρουμ Ομήρων και Οικογενειών. «Το βίντεο αποτελεί ισχυρό κατηγορητήριο για την εθνική αποτυχία στη διαχείριση των ομήρων τις τελευταίες 229 ημέρες». Το βίντεο δείχνει τη βίαιη και ταπεινωτική μεταχείριση των κοριτσιών την ημέρα της απαγωγής τους και δείχνει τον τεράστιο φόβο, ο οποίος αντανακλάται στα μάτια τους, ανέφερε επίσης το φόρουμ.

«Να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

«Κάθε νέα μαρτυρία για το τι συνέβη στους ομήρους αντανακλά την ίδια τραγική αλήθεια. Πρέπει να τους φέρουμε όλους πίσω στο σπίτι τώρα» δήλωσαν εκπρόσωποι των οικογενειών των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται μέχρι σήμερα από τη Χαμάς.

«Το κράτος του Ισραήλ δεν μπορεί να αποδεχτεί μια πραγματικότητα όπου οι πολίτες του αισθάνονται συνεχώς ότι απειλείται η ζωή τους και υποφέρουν από αδυσώπητο φόβο και άγχος. Κάθε μέρα που περνά, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να φέρει τους ομήρους πίσω στο σπίτι – τους ζωντανούς για αποκατάσταση και τους δολοφονημένους για σωστή ταφή. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει άλλη στιγμή, πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα!», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button