Διεθνή επικαιρότητα

Ουκρανία: Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 20 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τη νύχτα

Τα αντιαεροπορικά συστήματα άμυνας της Ουκρανίας απέτρεψαν 20 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας και είχαν στόχο επτά περιφέρειες σε όλη τη χώρα.

Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη (9/4) ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας Μίκολα Ολεστσούκ.

Τα drones καταρρίφθηκαν πάνω από τις νότιες περιφέρειες Μικολάιφ, Οδησσός και Χερσώνα, τις κεντρικές περιφέρειες Ντνιπροπετρόφσκ, Πολτάβα και Βινίτσια, όπως και τη δυτική Λβιβ, διευκρίνισε ο Ολεστσούκ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τα drones τύπου Σάχεντ σε διάφορα κύματα, βάζοντας στόχο σημαντικές υποδομές και ενεργειακές εγκαταστάσεις, διευκρίνισε ο ουκρανικός στρατός και περιφερειακοί αξιωματούχοι.

Ο Μαξίμ Κοζίτσκι, ο περιφερειακός κυβερνήτης της Λβιβ, δήλωσε ότι από τα συντρίμμια drone υπέστησαν ζημιές σημαντικές εγκαταστάσεις υποδομής στο δυτικό τμήμα της χώρας, λόγω πυρκαγιάς που προκλήθηκε.

Στην νότια περιφέρεια της Οδησσού, γραμμές ηλεκτροδότησης καταστράφηκαν από τα συντρίμμια drone, σύμφωνα με ανάρτηση στο Telegram του κυβερνήτη της Όλεχ Κίπερ.

Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας ανακοίνωσε παράλληλα ότι στην κεντρική περιφέρεια Πολτάβα ο εξοπλισμός ενεργειακής εγκατάστασης υπέστη ζημιές.

Η Ρωσία ενέτεινε τις επιθέσεις της στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες, στοχοθετώντας εγκαταστάσεις παραγωγής ρεύματος και άλλες σημαντικές υποδομές.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε εξάλλου ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τέσσερις πυραύλους από πυραυλικά συστήματα επιφανείας-αέρος S-300, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με αυτούς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button