Διεθνή επικαιρότητα

«Παραλύουν» οι ΗΠΑ από σφοδρές χιονοπτώσεις: Ακυρώσεις πτήσεων, διακοπές ρεύματος, αποκλεισμοί

Ισχυρές χιονοπτώσεις «παραλύουν» τις βορειοανατολικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών τις τελευταίες ώρες, με χιλιάδες νοικοκυριά να μένουν χωρίς ρεύμα, εκατοντάδες πτήσεις να ακυρώνονται και σχολικές μονάδες να παραμένουν κλειστές. 

Η σφοδρή κακοκαιρία έχει πλήξει από το βορειοανατολικό τμήμα της Δυτικής Βιρτζίνια έως τη Νέα Αγγλία, με τις Αρχές να απευθύνουν προειδοποιήσεις σε περισσότερους από 30 εκατομμύρια ανθρώπους για την επέλαση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως οι πληγείσες περιοχές καλύφθηκαν από χιόνι ύψους 15 εκατοστών, που στη Νέα Υόρκη μπορεί να φτάσει τα τουλάχιστον 17 εκατοστά κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθιστώντας την κυκλοφορία στους δρόμους επικίνδυνη.

«Αυτοί οι ρυθμοί (χιονόπτωσης) θα καταγραφούν νοτιότερα τις επόμενες ώρες έως το μεσημέρι, οδηγώντας σύντομα σε καλυμμένους από χιόνι δρόμους και επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης», επισήμανε Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της πόλης της Νέας Υόρκης.

Σε άλλα τμήματα της περιοχής το ύψος του χιονιού που θα πέσει αναμένεται να φτάσει έως τα 30 εκατοστά προτού η καταιγίδα μετατοπιστεί ανατολικότερα. Στη Βοστόνη, το ύψος του χιονιού θα μπορούσε να ανέλθει στα 22 εκατοστά, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος της πόλης να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί σε αρκετές περιοχές, ενώ στις συνοικίες όπου οι χιονοπτώσεις είναι ακόμη πιο ισχυρές έχει αποκλείσει τους κατοίκους στα σπίτια τους.

Ακυρώθηκαν περισσότερες 900 πτήσεις – Εξ αποστάσεως τα μαθήματα

Τα σχολεία σε ολόκληρη την περιοχή ακύρωσαν τα δια ζώσης μαθήματα την Τρίτη (13/2), μεταξύ άλλων στην πόλη της Νέας Υόρκης, η οποία πραγματοποιεί εξ αποστάσεως διδασκαλία για ένα εκατομμύριο μαθητές.

Την ίδια ώρα, περισσότερες από 900 πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια LaGuardia της Νέας Υόρκης, Logan International της Βοστόνης και Liberty International του Νιούαρκ είτε καθυστέρησαν είτε ακυρώθηκαν, σύμφωνα με το ιστότοπο Flightaware.com.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button