Τεχνολογία

Πώς να διαβάζετε μηνύματα στο Instagram χωρίς να το μαθαίνει ο αποστολέας

Το Instagram διαθέτει μια βασική επιλογή ρυθμίσεων που βοηθάει στην αντιμετώπιση του διαδικτυακού εκφοβισμού και επιτρέπει στους χρήστες να διαβάζουν μηνύματα χωρίς να το γνωρίζει ο αποστολέας.

Κανονικά κάποιος που στέλνει ένα DM μπορεί να δει πότε το έχετε διαβάσει. Μόλις ανοίξει η συνομιλία, το Instagram θα εμφανίσει τη λέξη «διαβάστηκε» στο κάτω μέρος του μηνύματος, κάτι που είναι βολικό όταν θέλετε να ξέρετε ότι το DM σας έχει φτάσει σε έναν φίλο.

Αλλά αν σας εκφοβίζουν στο διαδίκτυο ή σας στοχοποιούν απατεώνες, μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια λειτουργία γνωστή ως Περιορισμός (Restrict), η οποία κυκλοφόρησε το 2019. Η λειτουργία Περιορισμού επιτρέπει στους χρήστες να διαβάζουν DMs χωρίς να εμφανίζεται το «διαβάστηκε», εξηγεί η Sun.

«Δεν θα μπορούν να δουν πότε είστε online ή αν έχετε διαβάσει τα μηνύματά τους», εξηγεί το Instagram. «Ο Περιορισμός έχει σχεδιαστεί για να σας δίνει τη δυνατότητα να προστατεύετε αθόρυβα τον λογαριασμό σας, ενώ έχετε το νου σας σε έναν νταή».

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι θα επηρεάσει όλες τις επαφές σας – κάτι που μπορεί να μην είναι ιδανικό. Επίσης δεν θα μπορείτε να βλέπετε πότε οι άνθρωποι έχουν διαβάσει τα μηνύματά σας.

Τα σχόλια του ατόμου σε Περιορισμό δεν θα είναι ορατά, εκτός αν επιλέξετε εσείς να εμφανιστούνINSTAGRAM

Φυσικά, θα πρέπει να ανεχτείτε και μερικές άλλες αλλαγές που αφορούν τον Περιορισμό. Για αρχή, αν ένα άτομο σε Περιορισμό σχολιάσει τις δημοσιεύσεις σας, το σχόλιο θα είναι ορατό μόνο σε αυτό το άτομο. Αν θέλετε να διαβάσετε τα σχόλια στις δημοσιεύσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε να τα δείτε. Και αν θέλετε να μπορούν και άλλοι να δουν τα σχόλια των Περιορισμένων, μπορείτε να πατήσετε Έγκριση.

Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να διαγράψετε το σχόλιο ή να το αγνοήσετε. Επίσης, δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για μελλοντικά σχόλια από άτομα σε Περιορισμό. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού ή της παρενόχλησης. Ωστόσο, είναι επίσης χρήσιμη για όσους θέλουν να διαβάζουν μηνύματα χωρίς να το καταλαβαίνουν οι αποστολείς τους.

Πώς να περιορίσετε κάποιον στο Instagram

Για να περιορίσετε κάποιον μέσω των DMs, πατήστε το εικονίδιο DM και μπείτε στη συνομιλία με το άτομο που θέλετε να περιορίσετε. Στη συνέχεια, πατήστε το όνομα του ατόμου και μετά Επιλογές > Περιορισμός > Περιορισμός λογαριασμού.

Μπορείτε επίσης να περιορίσετε κάποιον μέσω ενός σχολίου στην ανάρτησή σας. Βρείτε το σχόλιό του και σαρώστε το με το δάχτυλο προς τα αριστερά (iPhone) ή πατήστε το παρατεταμένα (Android). Στη συνέχεια, πατήστε το σύμβολο «!» και μετά Περιορισμός > Περιορισμός λογαριασμού.

Εναλλακτικά, μπορείτε να περιορίσετε άτομα μέσω των Ρυθμίσεων. Μεταβείτε στο προφίλ σας και πατήστε το εικονίδιο που μοιάζει με τρεις στοιβαγμένες γραμμές. Στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Περιορισμένοι λογαριασμοί. Πατήστε Συνέχεια και αναζητήστε το λογαριασμό που θέλετε να περιορίσετε. Απλά πατήστε Περιορισμός δίπλα από το όνομα χρήστη και η ρύθμιση θα ενεργοποιηθεί.

Ο τελευταίος τρόπος για να περιορίσετε κάποιον είναι να το κάνετε μέσω του προφίλ του. Βρείτε το προφίλ του και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο που μοιάζει με τρεις τελείες (οριζόντια στο iPhone ή κάθετα στο Android) πάνω δεξιά. Μετά πατήστε Περιορισμός > Περιορισμός λογαριασμού.

Επομένως, αν δεν μπορείτε να τη δείτε την επιλογή Περιορισμός, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει την εφαρμογή Instagram στην πιο πρόσφατη έκδοση στο App Store ή στο Google Play Store.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button