Διεθνή επικαιρότητα

Ρωσία: Έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΙΑΕΑ για τις επιθέσεις στη Ζαπορίζια

Ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, ενημέρωσε σήμερα ότι η Μόσχα συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΙΑΕΑ σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον του πυρηνικού σταθμού στην Ζαπορίζια – για τις οποίες το Κρεμλίνο κατηγορεί την Ουκρανία.

«Η Ρωσία ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις και προκλήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας» εναντίον του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια, έγραψε ο Ουλιάνοφ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Σύμφωνα με το καταστατικό, οποιοδήποτε κράτος-μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΙΑΕΑ μπορεί να ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση.

Νωρίτερα σήμερα, το Κρεμλίνο κατηγόρησε εκ νέου το Κίεβο για επιθέσεις με drones εναντίον των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού, κάτι που αρνείται η ουκρανική πλευρά. Ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει τμήμα της Ζαπορίζια, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού σταθμού, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία.

Από την επίθεση τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο τοπικός κυβερνήτης Ιβάν Φεντέροφ ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν «ως αποτέλεσμα εχθρικών βομβαρδισμών στην περιοχή Πολογκίβσκι».

«Είναι μια πολύ επικίνδυνη πρόκληση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Είναι μια πολύ επικίνδυνη πρακτική που έχει πολύ, πολύ αρνητικές συνέπειες μακροπρόθεσμα. Δυστυχώς, το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει την τρομοκρατική του δραστηριότητα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button