Διεθνή επικαιρότητα

Σμήνος από ψαρόνια «στολίζει» με το «χορό» του τον ουρανό της Ιταλίας

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τον μαγευτικό «χορό» ενός σμήνους ψαρονιών στον ουρανό της Σαρδηνίας στην Ιταλία.

Το μοναδικό αυτό θέαμα που απαθανάτισε ο 41χρονος Ρομπέρτο ​​Μπιντάου ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας ότι έχει την τύχη να απολαμβάνει το κελάηδισμα των πανέμορφων αυτών πουλιών κάθε χρόνο την ίδια ώρα.

«Συναντιούνται στην πόλη την ώρα που ο ήλιος βασιλεύει και μετά ξεκουράζονται στα δέντρα», λέει. «Μεταναστεύουν από βορρά προς νότο, το φθινόπωρο φτάνουν στο Sassari και πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν το χορό τους».

Όπως αναφέρει ο Guardian, δεν είναι ακόμη σαφές γιατί τα ψαρόνια «μουρμουρίζουν». Σύμφωνα με μια θεωρία, αυτός είναι ένας τρόπος για να διατηρούνται ζεστά, προτού κουρνιάσουν στα δέντρα. Σύμφωνα με μια άλλη, όμως, φαίνεται πως αποτελεί έναν τρόπο επιβίωσης του εκάστοτε πτηνού, όταν δέχεται επίθεση από αρπακτικά.

Το πώς καταφέρνουν να συντονίζονται ρυθμικά σε τόσο κοντινή απόσταση, αποτελεί ένα ακόμη μυστήριο. Μια μελέτη το 2013 διαπίστωσε ότι κάθε ψαρόνι ανταποκρινόταν αμέσως στα έξι ή επτά πουλιά που ήταν πιο κοντά του για να διατηρήσει τη συνοχή της ομάδας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button