Διεθνή επικαιρότητα

Στην «καρδιά» της Μαδρίτης τα τρακτέρ των Ισπανών αγροτών

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ισπανία, με τους αγρότες εκεί να δημιουργούν «κλοιό» με τα τρακτέρ τους μπροστά από το υπουργείο Γεωργίας που βρίσκεται στην «καρδιά» της Μαδρίτης,

Τα αγροτικά τρακτέρ έφτασαν περικύκλωσαν το υπουργείο, ένα κήριο που βρίσκεται μπροστά στο σιδηροδρομικό σταθμό Atocha, με τους διαδηλωτές να κρεμάνε πανό, όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Οι αγρότες επί ποδός πολέμου» ή «Πλάνας, η καταστροφή της υπαίθρου, το πρότεινες, το κέρδισες».

Ο υπουργός, ο οποίος έκανε χθες δεκτούς εκπροσώπους του αγροτοδιατροφικού τομέα, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τους επικεφαλής των τριών μεγαλύτερων συνδικαλιστικών ενώσεων γεωργών και κτηνοτρόφων (Asaja, COAG και UPA).

Πλήθος αγροτών διαδήλωσαν υπό καταρρακτώδη βροχή

Παρά την καταρρακτώδη βροχή, περίπου 250 μέλη του κλάδου, με τη συνοδεία των συνδικάτων, παρέλυσαν την κυκλοφορία.

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έφθασαν με λεωφορεία στο σημείο.

Την Τετάρτη (14/2) οι Ισπανοί αγρότες διαδήλωσαν για να καταγγείλουν τις δυσκολίες του τομέα, κλείνοντας δρόμους σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, από τη Σεβίλλη (νότια) στο Βαγιαδολίδ (βορειοδυτικά) έως την Καταλονία (βορειοανατολικά).

Όπως οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους, οι Ισπανοί αγρότες διαμαρτύρονται για τον αθέμιτο, όπως καταγγέλλουν, ανταγωνισμό από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν υπόκεινται στους ίδιους κανονισμούς και κατά της γραφειοκρατίας και των κανόνες που εκτιμούν πως είναι πολύ αυστηροί.

Μεταξύ άλλων, διαμαρτύρονται για τις πολύ χαμηλές τιμές αγοράς της παραγωγής τους στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και για την έλλειψη κρατικών ενισχύσεων στον κλάδο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button