Υγεία

«Στο ΠΑΓΝΗ χειρούργησαν με αμοιβή έκτακτο περιστατικό στα απογευματινά χειρουργεία» σύμφωνα με καταγγελία

Έκτακτο περιστατικό αντιμετωπίστηκε επ’ αμοιβή στα απογευματινά χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), όπως κατήγγειλε σήμερα Παρασκευή (5.4.24) η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ΕΓΕΣΥΝΗ, το κάταγμα αντιμετωπίστηκε στα απογευματινά χειρουργεία με αμοιβή αντί στα πρωινά χειρουργεία.

Με τους γιατρούς του Ηρακλείου να κάνουν λόγο για «πρόκληση», «γιγάντια αυθάδεια» και για «κοροϊδία», ενώ εκτός από την κυβέρνηση κατηγορούν ευθέως και τους συναδέλφους τους που δέχθηκαν να χειρουργήσουν με αμοιβή ασθενή που βρισκόταν σε έκτακτη ανάγκη, μη κρατώντας «ούτε τα προσχήματα», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

«Η πραγματοποίηση απογευματινών- επί πληρωμή- χειρουργείων, μέσα στο χώρο ενός δημόσιου, πανεπιστημιακού νοσοκομείου επειγόντων χειρουργείων που χρήζουν άμεσης επέμβασης αποτελεί πρόκληση. Εκείνο που είναι ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι, εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης και της διοίκησης και βάζοντας το ατομικό τους συμφέρον, πάνω από τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων, του υγειονομικού προσωπικού, των γιατρών και της ιδρυτικής πράξης του ΕΣΥ και του δημόσιου συστήματος υγείας, οι «συνάδελφοι» αυτοί (αν επιβεβαιωθεί) δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα», τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί ΕΣΥ του Ηρακλείου Κρήτης.

«Βαφτίσαμε τους ασθενείς – πελάτες»

Το κυριότερο όμως είναι, όπως λένε οι γιατροί, ότι τώρα ο ασθενής, είτε πάσχει από καρκίνο είτε έχει υποστεί κάποιο κάταγμα, αντιμετωπίζεται ως μια απλή εμπορική συναλλαγή. «Πού πάει ο κόσμος όταν ακόμα και ο πόνος και η ασθένεια μετατρέπονται σε εμπορεύματα;», σημειώνουν και προσθέτουν πως όσοι γιατροί υποστηρίζουν αυτό το σύστημα, φέρουν μεγάλο βάρος ευθύνης.

«Πάνω στη σπουδή τους δηλαδή, ακύρωσαν ακόμα και τα- φαιδρά κατά τα άλλα- επιχειρήματα του Άδωνη Γεωργιάδη περί αποφόρτισης της λίστας και βελτίωσης της πρόσβασης των φτωχών στα πρωινά χειρουργεία. Βάφτισαν τους ασθενείς-πελάτες που καμιά σχέση δεν είχαν με τις γνωστές χειρουργικές λίστες αναμονής.

Αυτοί που υποστηρίζουν αυτό το σύστημα φέρουν μεγάλο βάρος ευθύνης. Πού είναι η ηθική παιδεία που προσπαθούν να μεταδώσουν στους φοιτητές και τους νεαρούς επαγγελματίες γιατρούς; Τι λένε οι διοικητές της 7ης ΥΠΕ και του ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι φέρουν μεγάλη ευθύνη βαρύτητας αφού με την ανοχή τους διευκολύνουν τέτοιου είδους πρακτικές», επισημαίνουν οι γιατροί του ΕΣΥ.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου Κρήτης, επιρρίπτει ευθύνες πάνω απ’ όλους στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καθώς είναι αυτή που -όπως λένε- επιτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου.

«Είναι καιρός να αντισταθούμε. Ο λαός, μαζί με τους ασθενείς, πρέπει να βρίσκεται ενωμένος ενάντια σε αυτήν την παρακμιακή πολιτική. Η προκλητική απόφαση για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία δεν θα περάσει. Οι προσπάθειες μερικών θα αποτραπούν από την ενέργεια αυτών που αγωνίζονται ενάντια στην αδικία. Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η εξέγερση γίνεται καθήκον», καταλήγουν οι γιατροί.

Πηγή: iatropedia.gr

To άρθρο «Στο ΠΑΓΝΗ χειρούργησαν με αμοιβή έκτακτο περιστατικό στα απογευματινά χειρουργεία» σύμφωνα με καταγγελία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button