Διεθνή επικαιρότητα

Συλλέκτης άλλαξε την ώρα χειροκίνητα σε 2.000 ρολόγια

Περισσότερες από δύο με τρεις ώρες χρειάστηκε ένας Αυστριακός συλλέκτης για να αλλάξει την ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής (31/3) στα 2.000 ρολόγια που έχει συγκεντρώσει ανά τα χρόνια. 

Όσοι και όσες είναι λίγο μεγαλύτεροι, θυμούνται την αγγαρεία να αλλάζουν την ώρα χειροκίνητα στα ρολόγια του σπιτιού. Η ιδέα, λοιπόν, να χρειάζεται να αλλάξει κανείς χειροκίνητα 2.000 ρολόγια μοιάζει εφιάλτης.

«Εγώ και η γυναίκα μου χρειαζόμαστε δύο με τρεις ώρες για να αλλάξουμε τα ρολόγια. Τα τελευταία χρόνια μας βοηθάει και η Ρόζι. Όταν τελειώνουμε είμαστε πανευτυχείς» λέει ο συλλέκτης, Γκέρχαρντ Βάιν.

Ο συνταξιούχος Αυστριακός διαθέτει στη συλλογή του ρολόγια, κάθε είδους, τα οποία έχει αποθηκεύσει ένα μεγάλο κελάρι. Μιλώντας στο euronews, ανέφερε πως ξεκίνησε τυχαία τη συλλογή αυτή πριν από αρκετά χρόνια και έκτοτε την εμπλουτίζει συνεχώς.

«Πριν από 10 χρόνια καθόμουν σε ένα σημείο που πετούσαν αντικείμενα και είδα ότι ο κόσμος πετούσε πολλά ρολόγια. Αναρωτήθηκα τι θα μπορούσα να κάνω με αυτά. Έβρισκα ξυπνητήρια, ρολόγια χειρός και τα έπαιρνα σπίτι. Έτσι ξεκίνησα τη συλλογή μου. Έχουν περάσει 10 με 12 χρόνια. Κοιτάξτε τι έχω συλλέξει, είναι απίστευτο» αναφέρει ο Γκέρχαρντ Βάιν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button