Διεθνή επικαιρότητα

Τουρκία:Αξιωματούχοι της πρεσβείας των ΗΠΑ ζητούν από εταιρείες να μην συνεργάζονται με τη Ρωσία

Ισχυρότατες πιέσεις σε εταιρίες και τράπεζες στην Τουρκία προκειμένου να σταματήσουν οποιαδήποτε συνεργασία που έχουν με τη Ρωσία ασκούν οι ΗΠΑ

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο Aydınlık αξιωματούχοι της πρεσβείας και των προξενείων των ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία επισκέπτονται τουρκικές εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται με τη Ρωσία και απειλούν να τις προσθέσουν στον κατάλογο των κυρώσεων.

Εκπρόσωποι εταιρειών με τους οποίους επικοινώνησε το Aydınlık δήλωσαν ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ τους απείλησαν πηγαίνοντας πόρτα-πόρτα ή καλώντας τους απευθείας για συνάντηση στα κτήρια είτε της αμερικανικής πρεσβείας ή των προξενείων.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων των Αμερικανών αξιωματούχων σε Τούρκους επιχειρηματίες, τους προειδοποίησαν ότι θα μπουν στον κατάλογο με τις εταιρείες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις λόγω της Ρωσίας ρωτώντας τους: «Έχουμε διαπιστώσει ότι έχετε εμπορικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων με τη Ρωσία. Γιατί κάνετε επιχειρήσεις με τη Ρωσία;».

Τι απαντούν οι Αμερικανοί

Σε επικοινωνία με την Γκιουλίν Καν Γκιουκσελτάν, υπεύθυνη για τον έλεγχο των εξαγωγών στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ, και ένα από τα πρόσωπα τα οποία πραγματοποίησαν αυτές τις επισκέψεις δεν αρνήθηκε το γεγονός. Η αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν ήταν εξουσιοδοτημένη να παρέχει πληροφορίες για το θέμα αυτό και ότι θα ενημέρωνε σχετικά ανωτέρους της.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button