Lifestyle

Βάσια Αναστασίου: Χώρισε από τον εγγονό του Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνο Κατσανέβα

Η Βάσια Αναστασίου μιλάει πρώτη φορά για τον χωρισμό από τον εγγονό του Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνο Κατσανέβα. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο πατέρας της ανήκε στην οµάδα του Αιγύπτιου καρδιοχειρουργού Μαχντί Γιακούµπ, που χειρούργησε τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Η Βάσια Αναστασίου η οποία αναµετρήθηκε στις εκλογές του 2023 ως υποψήφια µε το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι πλέον ζευγάρι με τον Κωνσταντίνο Κατσανέβα, εγγονό του αείμνηστου πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου.

Μιλώντας στο «Secret» των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη, αναφέρθηκε στον πρόσφατο χωρισμό της από τον εγγονό του Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνο Κατσανέβα, στη Φώφη Γεννηµατά, ενώ αποκάλυψε ότι ο πατέρας της ανήκε στην οµάδα του Γιακούµπ, που χειρούργησε τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Γεννηθήκατε στο Λίβερπουλ. Πώς βρέθηκαν εκεί οι γονείς σας;

Οι γονείς µου είναι γιατροί. Η µητέρα µου δερµατολόγος και ο πατέρας µου θωρακοκαρδιοχειρουργός, που ως νέοι τότε γιατροί πέρασαν πάνω από µία δεκαετία στο Εθνικό Σύστηµα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας. Οταν ο πατέρας µου ήταν επιµελητής στο Λίβερπουλ, γεννήθηκα και εγώ. Είµαι πολύ περήφανη για τους γονείς µου, καθώς θυµάµαι κατά την παιδική µου ηλικία την προσπάθειά τους να µε µεγαλώσουν, να είναι συνέχεια δίπλα µου και συγχρόνως να εξελιχθούν επαγγελµατικά. Υπήρξε ένα διάστηµα που πήγα παιδικό σταθµό µέσα στο νοσοκοµείο όπου δούλευε ο πατέρας µου, προκειµένου να µπορεί να µε βλέπει µέσα στην ηµέρα. Ηταν την περίοδο που ο πατέρας µου, ως µέλος της οµάδας του σπουδαίου Μαγκντί Γιακούµπ, χειρούργησε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο νοσοκοµείο Harefield.

Υπάρχει ανταγωνισµός και στην πολιτική;

Τεράστιος. Αυτός ο ανταγωνισµός προσωπικά µε κινητοποιεί ακόµα περισσότερο να συνεχίζω. ∆υστυχώς, στην πολιτική είναι πολύ δύσκολο να υπάρξουν φιλίες. Ακόµα µετράω µαχαιριές στην πλάτη. Οµως, όλα αυτά είναι αναµενόµενα. Εγώ δεν θα πάψω να ελπίζω ότι υπάρχουν κι άλλοι µε όραµα και καλή διάθεση σε αυτόν τον χώρο και όλοι µαζί θα µπορέσουµε να χτίσουµε κάτι καλό για τον τόπο µας και τις επόµενες γενιές.

∆εχθήκατε πόλεµο;

Και πόλεµο δέχτηκα και δεν τα παράτησα και επέµεινα και θα συνεχίσω να επιµένω. Γιατί σύµµαχός µου είναι οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής, που πίστεψαν σε εµένα.

Είστε πολύ όµορφη γυναίκα. Πιστεύετε ότι αυτό είναι µειονέκτηµα ή πλεονέκτηµα στην πολιτική;

Ευτυχώς, η κοινωνία µας έχει αρχίσει να ξεπερνάει το στερεότυπο της «παραδοσιακής» οµορφιάς. Με µεγάλη χαρά βλέπω γυναίκες να πετυχαίνουν ανεξαρτήτως ηλικίας ή άλλων χαρακτηριστικών. Εξάλλου, η οµορφιά είναι στην ψυχή µας. Για να απαντήσω στην ερώτησή σας: Ναι, έχει τύχει να βρεθώ αντιµέτωπη µε προκατειληµµένους ανθρώπους λόγω της εµφάνισής µου, των κόκκινων µαλλιών µου, της ηλικίας µου ή του φύλου µου. Οµως, κάθε φορά που µια πόρτα έκλεινε, φρόντιζα µε την επιµονή µου να ανοίγω µια άλλη.

Ισχύει ότι είστε ζευγάρι µε τον Κωνσταντίνο Κατσανέβα;

Χωρίσαµε µε τον Κωνσταντίνο Κατσανέβα. ∆εν είµαστε πλέον µαζί. Βέβαια, θα βλεπόµαστε… στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, καθώς είµαστε µέλη και οι δύο…

Έπειτα από αυτό, πώς είστε προσωπικά;

∆εν είµαι σε σχέση, όµως δεν αισθάνοµαι µόνη. Η ενασχόληση µε την πολιτική µού έκανε το σπουδαίο δώρο του να ξέρω να αξιολογώ ποιοι άνθρωποι είναι πραγµατικά δίπλα µου. Και επιλέγω να πορεύοµαι µε αυτούς στη ζωή µου. Σίγουρα έχω κάνει λάθος επιλογές στο παρελθόν, όµως όσο ζούµε µαθαίνουµε.

To άρθρο Βάσια Αναστασίου: Χώρισε από τον εγγονό του Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνο Κατσανέβα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button