Διεθνή επικαιρότητα

Στα 28 τα θύματα από Ουκρανικούς βομβαρδισμούς σε αρτοποιείο Ρωσικής κατεχόμενης πόλης

Συνεχίζεται και εντείνεται ο Ρωσοουκρανικός πόλεμος  με τα θύματα από τους βομβαρδισμούς να αυξάνονται μέρα με τη μέρα και από τις δύο πλευρές.

Ουκρανικοί βομβαρδισμοί έπληξαν αρτοποιείο την κατεχόμενη Ρωσική πόλη Λισιτσάνσκ, προκαλώντας τον θάνατο 28 ανθρώπων.

Τουλάχιστον ένα παιδί ήταν μεταξύ των νεκρών το Σάββατο, έγραψε ο τοπικός ηγέτης Λεονίντ Πασέτσνικ, σε δήλωσή του στο Telegram. Άλλοι 10 άνθρωποι που βρίσκονταν κάτω από τα ερείπια, διασώθηκαν, από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ανέφερε.

Ουκρανοί αξιωματούχοι στο Κίεβο δεν σχολίασαν το περιστατικό.

Τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο επιδίδονται, όλο και περισσότερο, σε επιθέσεις μεγαλύτερης εμβέλειας αυτόν τον χειμώνα.

Την ίδια στιγμή οι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν έντονες ρωσικές επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες, με συνεχείς επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής του μετώπου, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας σε ανακοίνωσή του την Κυριακή.

Οι μάχες είναι ιδιαίτερα σφοδρές στην ανατολική πόλη Αβντίεβκα, όπου η Μόσχα προσπαθεί να περικυκλώσει τα στρατεύματα του Κιέβου, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται επίσης σε άμυνα στο Κουπιάνσκ, στο Λάιμαν, στο Μπαχμούτ και στη Ζαπορίζια, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ένας άμαχος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν από πλήγμα του ρωσικού πυροβολικού στην πόλη Τορέτσκ, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, σε απόσταση μικρότερη των 30 χιλιομέτρων από την Μπαχμούτ, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντονέτσκ, Βαντίμ Φιλάσκιν.

Η στρατιωτική διοίκηση της βόρειας περιοχής Σούμι της Ουκρανίας, δήλωσε την Κυριακή, ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την περιοχή σε 16 ξεχωριστές επιθέσεις την προηγούμενη ημέρα.

Με τους στρατιώτες της Ουκρανίας συγκεντρωμένους στις ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ, της Ζαπορίζια και του Χάρκοβο, η αναφερόμενη εισβολή υποδηλώνει ότι η Μόσχα ίσως διερευνάει τα τρωτά σημεία σε ένα νέο μέτωπο, για να πιέσει περαιτέρω τις ουκρανικές δυνάμεις.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button